Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Boykot Çağrısı! İşte En Ünlü Fransız Malları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un açıklamaları ve İslam karşıtı devlet politikaları nedeniyle Fransız mallarının boykot edilmesini istemişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Boykot Çağrısı! İşte En Ünlü Fransız Malları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un açıklamaları ve İslam karşıtı devlet politikaları nedeniyle Fransız mallarının boykot edilmesini istemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından sonra Fransa'nın Türkiye'de en çok tercih edilen ürünlerini listeledik.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslamiyet'e yönelik sözleri ve devlet gücüyle başlatılan saldırıların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sert tepki gelmişti. Gün içinde Fransa'nın yeni adımlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara Fransız mallarının boykot edilmesini istedi.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN FRANSIZ ÜRÜNLERİNE BOYKOT ÇAĞRISI



Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İslamiyete ilişkin son dönemlerde çok sayıda açıklamada bulunmuştu. İslam ile ilgili devlet elinde çalışmalar yürütüldüğünü ve uygulamaya gireceğini açıklayan Macron, İslam'ın kontrol altına alınacağını ifade etmişti. Müslümanların Fransa'da ki etkinlilerinin sıkı kontrol altında olacağını hatta kapatılacağını ifade eden Macron'un bu açıklamaları birçok dünya ülkesi tarafından tepkiyle karşılandı. Bunun yanında son olacak Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerin devlet kurumlarına ait binalara yansıtılmasının ardından tepkiler daha da yükselmişti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çağrı Geldi



Fransa'dan gelen bu açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya dair açıklamalarda bulundu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un sözlerini çok sert bir dille eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan boykot çağrısında bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan boykot çağrısında "Nasıl Fransa'da Türk markalı mal satın alınmayın diyorsa, buradan milletime sesleniyorum, sakın Fransız mallarını satın almayın." ifadelerini kullandı.



Fransız Malları Listesi



Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Boykot Çağrısı! İşte En Ünlü Fransız Malları



Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Boykot Çağrısı! İşte En Ünlü Fransız Malları



Emlak365.com