Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dar Gelirli Ailelere Yardım Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanları ile yapmış olduğu toplantı sonrasında koranavirüs önlemleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dar Gelirli Ailelere Yardım Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanları ile yapmış olduğu toplantı sonrasında koranavirüs önlemleri hakkında açıklamalarda bulundu. Belediye başkanlarından ihtiyaç sahiplerine el uzatması olduğunu belirterek alınması gereken yeni önlemleri ve dar gelirli ailelere yapılan yardımlara yönelik yeni açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koranavirüs salgını nedeni ile alınacak önlemleri görüşmek üzere AK Partili belediye başkanları ile telekonferans yöntemi ile görüşme sağladı.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DAR GELİRLİLERE YARDIM AÇIKLAMASI!



Koranavirüs nedeni ile alt gelir grubu vatandaşların devlet olarak her zaman yanında olmaya devam edeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan koranavirüs salgını nedeni ile alınan önlemleri paylaştı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sosyal devlet ilkesi gereği ihtiyaç sahibi 2 milyon haneye biner liralık devlet desteği veriyoruz.



Faaliyetlerini durduran işletmelere asgari ücreti geçmeyecek şekilde yüzde 60 oranında maaş desteği sağlıyoruz.



İşletmelerimizin vergi ve sigorta ödemelerini erteleyerek bu sıkıntılı dönemi daha rahat geçirmelerini amaçlıyoruz.



Kamu bankalarımız hane halkı geliri 5 bin liranın altında olan her müşterisine kredi desteği verecek. 6 ayı ödemesiz 36 ay vadeli yüzde 0,49 faizle destek kredisi veriyor.



Her alanda aldığımız tedbirlerle vatandaşamızın, işverenin, esnafın, 83 milyonun yanında olduğumuzu göstermeye çalışıyoruz.



Koranavirüs tüm ülkemizin derdidir. Salgının ilk başladığı günden bu yana biz salgına bu şekilde baktık. Bilim kurulu tavsiyesi ile aldığımız kararları tek tek hayata geçirdik.



Devlet ciddiyetine uygun olarak alınan kararları milletimizle paylaştık. Tarihi bir felaketi yaşadığımız bu süreçte pek çok ülkeye göre iyi bir yerdeyiz. Ancak bunu yeterli görmüyoruz.



Panik yapmadan akılcı ve gerçekçi adımlarla süreci devam ettiriyoruz. Türkiye bu salgını yenecek güçtedir. Yardım kampanyasından toplanacak tutarı doğrudan ihtiyaç sahiplerine aktaracağız.



Devletin aynı amaçlı harcamaları yanında bu rakam aslında çok daha küçüktür. Sergiledikleri tutumlarıa ile dayanışma yerine ayrışma yönünde hareket edenlere taviz vermeyeceğiz.



83 milyonun kader ortaklığını temsil eden bir projeyi dinamitlemek basiretsizliktir. Ayrılır virüsünü bulaştırmazsak bu virüsü yeneriz. Korana salgını ile yapılan mücadeleyi sulandırmak, bunu günlük siyasi malzeme yapmaya kimsenin hakkı yoktur" dedi.



Emlak365.com