Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT Talimatı! Kabinede Görüşülecek

EYT'li vatandaşların yaşadıkları mağduriyetlere ilişkin AK Partili bir milletvekilinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a öneri sunuldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT Talimatı! Kabinede Görüşülecek

EYT'li vatandaşların yaşadıkları mağduriyetlere ilişkin AK Partili bir milletvekilinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a öneri sunuldu. Bu öneride EYT'li vatandaşların GSS primi ödemek zorunda oldukları ifade edilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu öneriyi kabinede görüşelim dediği öğrenildi. Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşları yakından ilgilendiren o öneriye ilişkin esaslar haberimizde.

Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşların durumlarına dair bazı konular Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletildi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilen bu mağduriyetlerden bir tanesinin de EYT'li vatandaşların Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim ödemek zorunda olmalarına ilişkin düzenleme oldu. Bu noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan iletilen GSS sorunu ile bu soruna ilişkin atılacak adımları sizlerle paylaşıyoruz.



EYT'LİLERİN GSS PRİMLERİNE İLİŞKİN DÜZENLEME



Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dönemlerde AK Partili Milletvekilleri ile sabah kahvaltılarında biraraya geliyor.



Burada istişare toplantısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan milletvekillerinin sorunlarını, taleplerini ve önerilerini dinliyor. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu noktada gerçekleştirilen bir toplantı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a EYT'li vatandaşların GSS mağduriyetleri iletildi.



Bir AK Parti Milletvekili, EYT'li vatandaşların gün şartını tamamlamış olmalarına rağmen sağlık hizmetlerinden faydalanamadıklarını belirttiği önerisinde şu ifadeleri kullandı. “Günü dolduran sağlık sigortasından yararlanamıyor, yaşı bekliyor, bu kaldırılmalı” Bu öneri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyu kabine toplantısında görüşeceklerini belirtti.