Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Koronavirüs'den Korunma Tavsiyesi: Dut Pekmezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Koronavirüs'den Korunma Tavsiyesi: Dut Pekmezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Çin'deki Türk vatandaşlarını kurtarmak adına yapmış olduğu çalışmayı değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer ülkelerin bu konuda yapmış olduğu çalışmalara dair de örnekler verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna'da gerçekleştirdiği ziyaret sonrası dönüş yolunda açıklamalarda bulundu.



Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın değindiği konulardan bir tanesi de koronavirüs salgını oldu. Koronavirüs salgıno kapsamında Türkiye'nin çalışmalarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şu yönde;



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ AÇIKLAMASI



Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu konuşmasında başta ABD ve Rusya olan ilişkilere değindi.



Bu kapsamda İdlib'te yaşanan ateşkes ihlalleri ve Türkiye'nin verdiği yanıt ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca kendisine sorulan sorulara yanıt vedi. Bu çerçevede bir basın mensubunun coronavirüs konusuna ilişkin sorusunu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı.



Soru: Coronavirüs ile ilgili tedbirler neler olacak? Bundan sonra bu tür salgın hastalıklara karşı Türkiye'nin tedbirleri neler olacak? Sizin virüse/virüslere karşı özel bir önleminiz var mı?



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu soruya yapmış olduğu açıklama,



Cumhurbaşkanı Erdoğan soruya yanıt olarak ilk atılan adımın Çin'de yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik olduğunu söyledi. Bu kapsamda Çin'e uçak gönderildiğini ve oradaki vatandaşların getirildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 sene önce böyle bir durum yaşansa böyle bir uçağı Çin'e gönderebilir miydi? diye sordu.



"Doktorlar, hemşireler Çin'e gittiler. Şu anda da Ankara'da bunlara komple bir hastaneyi tahsis ettik. Bu hastanede her biri bir odada yalnız yatıyor. Bunların yanında da 7 Azeri, 3 Gürcü, bir de Arnavut getirdik. Şimdi tabi dünyada ses getirdi; "Türkiye böyle bir durumda bakın ne yaptı" diyorlar. Ama bizde de malum çevreler yine aynı durumdalar maalesef."



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖNLEM AÇIKLAMASI



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında ayrıca vatandaşlara koronavirüs'ten korunları adına bazı uyarılarda bulundu.



"Ama benim bir tavsiyem var. Tabi bunu sağlıkçılar da söylüyor. Yine de üşütmeyin. Aman ateşe falan dikkat edin. Tabi bunlar belirtileri. Hepsinden öte kendinize güvenin. Gıdalarınıza dikkat edin. Bizim özel bazı tedbirimiz var mı derseniz, öyle bir tedbir inanın yok. Vücudu güçlü tutacağız. Bizim bazı arkadaşlar sağ olsunlar ara sıra dut pekmezi gönderirler. Ben her sabah bir kaşık dut pekmezi alırım. Çünkü kan yapar. Ağırlıklı olarak Erzurum'dan."



Emlak365.com