Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şehir Hastanesi Açıklaması: Vatandaşımız Cleveland'a Gitmesin Diye Yaptık!

İstanbul'da Cuma Namazını kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan cami çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Aşı gelişmelerinden Mısır'da yaşanan olaylara kadar çok sayıda konuda önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şehir hastaneleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şehir Hastanesi Açıklaması: Vatandaşımız Cleveland'a Gitmesin Diye Yaptık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma Namazı çıkışı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için çalıştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şehir hastanelerinin de bu amacın bir parçası olduğunu söyledi.

VATANDAŞIMIZ CLEVELAND'A GİTMESİN DİYE ŞEHİR HASTANESİ YAPTIK!

Türkiye'nin yapılan yatırımlar ile büyümeye devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Gece gündüz demedik, aşkla çalıştık. O aşk olmasaydı tüm o eserler yapılamazdı. Türkiye'nin dört bir yanında bu eserler varsa bu aşkın eseridir. Bugün Türkiye'de artık üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı.

Artık Hakkari'de yaşayan bir gencimiz İstanbul'a gelmek zorunda değil. Kendi şehrinde öğrenim görüyor. Batıdaki neyi görüyorsa doğudaki de onu görsün. Bu şehir hastanelerini biz niye yaptık? Benim vatandaşım kalkıpta Cleveland'a gitmesin. Orada olan tüm imkanlar bizim şehir hastanelerimizde de mevcut.

Doktarlarımız zaten donanım olarak çok iyi düzeydeler. Yurt dışından gelenler özellikle de Balkan ülkelerinden gelenler ülkemizdeki şehir hastanelerini görünce hayran kalıyorlar.

45 günde biz bu Covid döneminde sadece Yeşilköy havalimanında 1008 odalı hastaneyi yaptık tüm donanımları ile beraber. Sancaktepe ve Samandırada aynı kapasitede hastane yaptı. Neden? Uçakla insin 5 dakikada hastaneye gitsin diye yaptık. Tüm bunlar Türkiye'nin muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmasının göstergesidir. Türkiye zaten ulaşımda şu anda dünya ile yarışıyor. 6 bin km yol vardı, şimdi 28 bin km yol var. Hepsi otoyol kalitesinde yolların.

Havalimanı konusunda da aynı durumdayız, şu anda 50'ye yakın havalimanımız var. Tarımda ve hayvancılıkta gayet iyi bir durumdayız ve bunu da arttırmanın çabası içindeyiz. Bunun için çalışıyoruz" diyerek aşk ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi.