Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Sokağa Çıkma Yasağı , Restoran, Kafe ve Kanal İstanbul Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı çıkışı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Sokağa Çıkma Yasağı , Restoran, Kafe ve Kanal İstanbul Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı çıkışı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle de restoran ve kafeler açılacak mı, hafta sonu sokağa çıkma yasağı kalkacak mı, Kanal İstanbul projesi yapılacak mı sorularının yanıtları dikkat çekti.

BU HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI, RESTORAN VE KAFELER AÇILACAK MI, NE ZAMAN AÇILACAK, KISITLAMALAR KALKACAK MI?

Basın mensupları tarafından sorulan sokağa çıkma yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağı yönündeki soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan ; "Darbenin her türlüsüne karşıyız. darbeleri kabul etmemiz mümkün değil. Askerin devreye girmek suretiyle adeta darbe çığırtkanlığına girmesi kabul edilebilir değil. Bütün mesele yönetim değişikliğine gidilecekse Ermenistan halkı yapar. Bilim Kurulu'ndaki çalışmalar Kabine önüne gelecek. Mutasyonun hangi illerde ne konumda olduğunu Sağlık Bakanımız bize takdim edecek. Bizler ne gibi tedbirler alabiliriz, lokantalarla ilgili ne gibi adımlar atabiliriz, otellerle ilgili kararları Kabine Toplantısı'nda atacağız" diyerek nihai kararın Pazartesi günü verileceğini duyurdu.

KANAL İSTANBUL PROJESİ YAPILACAK MI, İNADINA AÇIKLAMASI NE ANLAMA GELİYOR?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ne bundan ana muhalefet anlar, ne İBB yönetimi anlar. Bu benim ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı dönemine dayanan bir proje. Biz İstanbul'a hizmet etmeye çalışıyoruz. Hatırlıyorsunuz bundan yıllar önce bir tanker yandı. Zaman zaman tankerlerin boğazda yaşadığı kazaları biliyoruz. Tüm bu olaylar yaşanırken halen bu ana muhalefet biz istemiyoruz, biz yaptırmayız diyor.

Zaten siz bugüne kadar bu ülkeye ne yaptınız. Bakın İstanbul'da bugün çöp dağları aynı benim İstanbul'u teslim aldığım dönemdeki gibi yükselmeye başladı. İstanbul halkı eski Türkiye dönemine mi dönecek. Ben inadına ifadesini İstanbul'a bir güzellik yaşatacağız anlamında kullandım. Karadeniz'i Marmaray'a bağlayacağız. Dünya gelecek bu projeyi hayran hayran izleyecek.

Çanakkale köprüsünü, Osmangazi Köprüsünü, İstanbul Havalimanı'nı, Avrasya'yı, Üsküdar'dan karşı tarafa geçen Marmaray'ı izledikleri. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yerlere bunların hayalleri bile ulaşamaz" diyerek Kanal İstanbul konusundaki eleştirilere yanıt verdi.

BAKANLAR KURULU TOPLANTISI NE ZAMAN?

1 Mart 2021 tarihine sayılı günler kala son bakanlar kurulu toplantısı olması nedeni ile büyük önem taşıyan kabine toplantısı için Cumhurbaşkanı Erdoğan Pazartesi gününe işaret etti ve toplantıyı Pazartesi günü yapacaklarını duyurdu.