Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Yerli Aşı Müjdesi

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli aşı müjdesini verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Yerli Aşı Müjdesi

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli aşı müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli aşı çalışmalarında insan çalışma safhasına yaklaştığını ifade ederek aylık üretilecek rakamlara değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında konuştu.



Konuşmasında gündem başlıklarını tek tek ele alan Cumhurbaşkanı Erdoğan terör ile mücadeleden, Doğu Akdeniz konusuna, Covid-19 salgınından ekonomi başlıklarını değerlendirdi.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YERLİ AŞI AÇIKLAMASI



Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli aşı konusuna ilişkin konuşmasında çalışmaların çok ileri düzeye gittiğini ifade etti. Bu kapsamda atılan adımlara ve bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı.



"Yapılan yatırımların, desteklerin birer birer icraata dönüşmesinin haklı kıvancı içerisindeyiz. 13 ayrı çalışması başlatılmıştı. 5 tanesi insan çalışma safhasına yaklaştı. Alt yapısı uygun firmamızın ayda 20 milyon doz kapasitesi bulunuyor. ikinci bir firmamızında üretim altyapısını tamamlamasıyla bu rakam ayda 50 milyon dozun üstüne çıkabilecektir. İnsan çalışmaları için önümüzdeki ay bin doz aşı üretilmiş olacak."



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında ayrıca koronavirüs ile mücadele sürecinde tedbirlerin ve desteklerin devam edeceğini vurguladı.



Emlak365.com