Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sonra CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Erken Seçim Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayramlaşma etkinlikleri kapsamında yapmış olduğu konuşmasında seçimler konusuna değinmiş ve erken seçim iddialarına üstü kapalı yanıt vermişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sonra CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Erken Seçim Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayramlaşma etkinlikleri kapsamında yapmış olduğu konuşmasında seçimler konusuna değinmiş ve erken seçim iddialarına üstü kapalı yanıt vermişti. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan seçim konusuna dair açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 81 il geneli parti teşkilatı ile yapmış olduğu görüşmelerinde hem bayramlaşma etkinliği düzenlemiş hemde genel açıklamalarda bulunmuştu. Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen bu etkinlikler kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 yılında yapılacak olan seçimler öncesinde sıkça çalışma uyarısında bulunmuştu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimler için 2023 yılını işaret etmesi erken seçim iddialarına üstü kapalı yanıt olarak değerlendirilmişti.



CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NDAN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu. Burada gündem başlıklarını değerlendiren ve kapsamlı açıklamalarda bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu konuşmasında son dönemde siyasiler tarafından sıkça dile getirilen erken seçim iddialarını ele aldı.



Konuşmasında erken seçime Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Lideri Bahçeli'nin karar vereceklerini açıkladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı.



"Seçim bildirgemiz dahil olmak üzere her şeyimizle seçimlere hazırız. Biz alanlardayız. Belediye başkanları seçimleri bitti. Biz hemen çalışmalarımıza başladık. Neleri, nasıl yapacağız? Hangi vaatlerde bulunacağız? Memleketin sorunları nedir? Bu sorunları nasıl çözeceğiz? Her şeyimiz hazır. Dolayısıyla bu konuda hiçbir tereddütümüz yok. Karar alırlar almazlar, o, onların bileceği iş. Ama hedefimiz şu. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirmek."



Emlak365.com