Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yardımlara İlişkin İlk Açıklama: Devlet İçinde Devlet Olmanın Gereği Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanlığı tarafından Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlıklarının düzenlediği yardım kampanyalarının durdurulmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yardımlara İlişkin İlk Açıklama: Devlet İçinde Devlet Olmanın Gereği Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanlığı tarafından Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlıklarının düzenlediği yardım kampanyalarının durdurulmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya dair konuşmasında devlet içinde devlet olmaya gerek yok ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanlarına seslendi.



Koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında videokonferans yoluyla gerçektirilen görüşme kapsamında gündemin önemli başlıkları ele alındı. Bu noktada son günlerin tartışmalı konularından olan yardım düzenlemelerinin durdulmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



DEVLET İÇİNDE DEVLET OLMAYA GEREK YOK



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının başında corona virüs ile mücadele sürecine değindi. Bu noktada alınan tedbirlere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin en önemli avantajının güçlü sağlık sistemi olduğunu duyurdu. Bu kapsamda vatandaşların alacakları tedbirlere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tedbirlerin tam anlamıyla uygulanmasıyla daha ileri önlemlere gerek kalmayacağını ifade etti.



Konuşmasında ayrıca Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlıklarının düzenlediği yardım kampanyalarının durdurulması konusuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadelere yer verdi.



"Biz Bize Yeteriz kampanyasında toplanan paralar ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaktır. Kampanyayı devletimiz yürütüyor. Devlet içinde devlet olmanın anlamı yoktur. Tüm kampanyalar sadece devletimizin açıklamış olduğu birimler tarafından yürütülmektedir. Muhalefetin ağzından çıkanı kulağının duyması lazım. Eğer duymuyorsa milletimiz vakti geldiğinde onlara cevabı verir."



Emlak365.com