Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Tedbir ve Koranavirüs Aşı Tarihi Açıklaması! Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Geri Mi Geliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Cuma namazı çıkışında basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Tedbir ve Koranavirüs Aşı Tarihi Açıklaması! Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Geri Mi Geliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Cuma namazı çıkışında basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Korana virüs aşısı tarihi hakkında ilk kez bu kadar net konuşan Erdoğan aynı zamanda artan vaka sayıları sonrasında tedbirlerin tekrar sıkılaştırmak zorunda olduklarını dile getirdi. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı tekrar mı gelecek?

Cuma Namazını İstanbul Üsküdar'da yer alan Hz. Ali Camiisinde kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan namaz çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.



KORANA VİRÜS AŞISI NE ZAMAN ÇIKACAK?



Türkiye'nin kendi aşı çalışmalarını yürüttüğünü belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Aşı çalışmalarımız sıkı bir şekilde baştan itibaren özellikle başta TÜBİTAK olmak üzere devam ediyor. Bunun yanında özel sektör, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımız ile bu çalışmalara devam ediyorlar. Yılbaşından sonra bazı olumlu sinyaller alacağımızı görüyoruz" diyerek ilk kez sene başından sonra aşı için müjdeli haber gelebileceğini söyledi.



HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI GERİ Mİ GELİYOR?



Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Ne yazık ki uyarılarımıza halkımız ciddi manada dikkat etmedi. Dikkat edilen illerde vaka sayılarının düştüğünü gördük. Biz biraz gevşetince bu defa da başta Ankara, İstanbul olmak üzere bir anda vaka sayılarının yükselmeye başladığını gördük. Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak zorundayız.



O yüzden Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı tedbirleri artırmak durumunda. Gerek toplu taşım gerek düğün nikah salonu gibi yerlerdeki yaklaşımlarımız daha kararlı hale getirdik. Bunu keyfi yapmıyoruz. Sadece halkımıza olan duyarlılığımızdandır. Halkımız bir sıkıntı yaşamasın bundan dolayıdır" diyerek tedbirleri sıkılaştıracaklarını söyledi.



Yapılan açıklama sonrası uzun süredir muhalefet tarafından dile getirilen genel sokağa çıkma yasağı açıklaması gelirken hükümetin ekonomiyi durdurmak anlamına gelen böyle bir yasak yerine daha sınırlı olan hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile uygulamaya başlayabileceği belirtiliyor.



Emlak365.com