Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'den Ayrılanlara 'Geri Dönün' Çağrısına Cevaplar Geldi!

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan, AK Parti'den çeşitli sebeplerle ayrılanların geri dönüşlerinin sağlanması ve onların kazanılması gerektiğini açıklamıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'den Ayrılanlara 'Geri Dönün' Çağrısına Cevaplar Geldi!

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan, AK Parti'den çeşitli sebeplerle ayrılanların geri dönüşlerinin sağlanması ve onların kazanılması gerektiğini açıklamıştı. Bu sözlere geçmişte AK Parti çatısı altında siyaset yapıp sonra yollarını ayıran isimlerden cevap geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti küskünlerini geriye döndürmeye yönelik açıklamalarına ilk tepkiler geldi. CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı ve DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı, İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu açıklama yaptı.



ANKETLERDEN KÖTÜ SONUÇLAR GELİNCE BU YOLA BAŞVURUYOR!



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasının kongre amaçlı olduğunu söyleyen Nedim yamalı, “Erdoğan'ın kongre konuşmalarını ben çok iyi bilirim. Bu sözler kongre şartlarında dile getirilmiştir. Çok önü arkası dolu ifadeler değildir. AK Parti'de kongrelerde büyük sıkıntılar yaşandığını duyuyoruz. İl ve ilçe yönetimlerine nitelikli yöneticiler bulmakta çok zorluk yaşıyorlar. Bunun için ifade edilen sözlerdir bunlar.” dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saadet Partisi'ne yönelik hamlesini de yorumlayan Nedim yamalı, “Ak Parti içerisinde olup ama huzur bulamamış Milli Görüş'e yakın isimlere dur diyebilmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir Saadet Partisi hamlesi geldi. Erdoğan'ın kullandığı dilde bir dğeişim oldu mu? Uzlaşma arayışı içerisinde olduğuna dair bir işaret var mı? Anketler ve partinin genel durumu kötüleşince bu yollara başvurup çıkar bir yol arıyor. Tamamen bundan ibarettir.” şeklinde konuştu.



KİMSE SİZİN EMİR ERİNİZ DEĞİL!



AK Parti'nin kurucuları arasında olan ve geçmiş dönemde AK Parti hükümetlerinde bakanlık yapmış CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ise konuya dair, “Erdoğan partisinde isim yapmaya başlayan insanları hep bir kenara itmiştir. Bu onun ana siyaset çizgisidir. Partiden ayrılan kişiler bu saatten sonra artık zor dönerler. Erdoğan şu anda seçimleri kaybedeceği gördü ve bunu nasıl düzeltebilirim diyerek bir arayışa girdi. Ancak istediğiniz zaman gönderdiğiniz insanları istediğiniz zaman geri çağıramazsınız. Kimse sizin emir eriniz değil. AK Parti'den ayrılanlar uygulanan politikaların yanlışlığını görüp ayrılmışlardır. Ülkeye zarar veriliyor diyerek bunda benim katkım olmasın şeklinde hareket etmişlerdir. Bugün bu insanlara farklı bir şey söyleyebiliyor musunuz? Bu insanlar yanlışta birleşmezler.” açıklamasını yaptı.



CUMHURBAŞKANI TERCİHİNİ DOĞU PERİNÇEK VE DEVLET BAHÇELİ'DEN YANA YAPTI!



DEVA Partili Mehmet Yeneroğlu ise ya inandığımız değerleri terk edecektik ya da Erdoğan'dan uzaklaşacaktık diyerek, “Cumhurbaşkanı toplum nezdinde uğradığı güven kaybı ile mi bu sözleri söyledi yoksa arkadaşlarının uzaklaşmış olduğunu gerçekten kendisine dert mi edindi? İlk önce bu soruya yanıt bulmak gerekir. AK Parti programı ile bugünkü Erdoğan'ın siyaseti arasında dağlar kadar fark var. Ya Doğu Perinçek ve Bahçeli ile siyaset yapacaksınız ya da Ali Babacan ve Mehmet Yeneroğlu ile. Cumhurbaşkanı bu konuda kararını vererek geri dönüşü olmayan bir yola girdi. Hukuk devletini ve demokrasiyi reddettiği ve kendi otoriter anlayışına sadakat beklediği için demokratlar yanından uzaklaştı. Bu saatten sonra da hukuk devleti ve demokrasiile barışması imkansızdır.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com