Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Danışmanı Aktay: Açım Diyenler Sömürü Yapan İnsanlar!

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay gündeme bomba gibi düşen açıklamalar yaptı. Aç olanların açım diye bağırmayacağını söyleyen Aktay'ın açıklamaları!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Danışmanı Aktay: Açım Diyenler Sömürü Yapan İnsanlar!

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay özel bir televizyon kanalının canlı yayınına katıldı. Son dönemde kamuoyunun en çok tartıştığı konular arasında yer alan mülteci konusunun masaya yatırıldı programa Aktay tarafından yapılan açıklamalar damga vurdu.

Aktay programda mülteciler hakkında AK Parti tarafından yürütülen politikaları savunurken çok tartışılacak açıklamalarda bulundu. Programda da tansiyon sürekli olarak yükselirken taraflar arasında hararetli tartışmalar meydana geldi.

AKTAY: AÇ OLAN AÇIM DİYE BAĞIRMAZ!

Programda ekonominin tartışıldığı bölümde Aktay "Evet, ekonomi konusunda benim kendi kişisel paradigmam biraz daha manevi boyutla çok irtibatlıdır. Ben rızka inanırım, rızkın Allah’tan olduğuna inanırım. Biz genellikle öyle inanırız, bizim toplumumuz da böyle inanır.

Yani rızık Allah’tandır, misafir bereketiyle birlikte gelir, rızkıyla birlikte gelir. Zannetmeyin bugün böyle ‘açız’ falan diyen insanların hiç biri aç değil, zaten aç olan ‘açım’ diye bağırmaz. ‘Açım’ diyen insan bugün bu işin sömürüsünü yapan insandır, işi politize etmeye çalışan insanlardır" diyerek aç olan insanların açım diye bağırmayacaklarını savundu.

Türkiye'de Suriyelilerin Türk vatandaşlarından daha iyi koşullarda sağlık hizmeti aldıkları yönündeki eleştirilere de yanıt veren Aktay "2002 senesinden önce Türkiye'de sağlık hizmetleri neredeydi bugün nerede? İnsanlar bir başlarını ellerinin altına alsınlar düşünsünler.

2002 senesinde bırak Suriyeliyi, bırak herhangi birini senin vatandaşın dahi sağlık hizmeti alamıyordu. Bu bir iftiradır" diyerek Suriyelelirin Türk vatandaşlarından daha iyi sağlık hizmeti aldığı iddialarını yalanladı.