Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Müjdesi ABD Basını Tarafından Sızdırıldı! Filyos Limanı Açılış Töreninde Verilecek Müjde Ne?

Filyos Limanı açılış töreni bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zonguldak programı vereceği müjde nedeni ile yakından takip edilirken ABD basını tarafından verilecek olan müjde sızdırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün açıklama yapacak mı, Tayyip Erdoğan bugün ne müjdesi verecek, Türkiye yeni doğalgaz mı buldu, Filyos Limanı projesi nerede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjde konuşması bugün ne zaman, saat kaçta?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Müjdesi ABD Basını Tarafından Sızdırıldı! Filyos Limanı Açılış Töreninde Verilecek Müjde Ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 Haziran 2021 tarihli programı belli oldu. Bugünkü programını Zonguldak'ta gerçekleştireceği açılışlara ayıran Cumhurbaşkanı Erdoğan programı kapsamında aynı zamanda "bir müjde" vereceğini duyurmuştu. TRT kanalında yayımlanan Cumhurbaşkanı Özel programında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünü işaret ederek Cuma günü yeni bir müjde vereceğini ilan etmişti.

BLOOMBERG CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN MÜJDESİNİ AÇIKLADI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama yurt dışında da büyük yankı uyandırırken yabancı haber ajanslarının da gündemine oturdu. Konu hakkında özel bir haber hazırlayan Bloomberg konu hakkında yetkili isimlerle yapılan görüşmelere dayandırdığı haberinde Amasra-1 kuyusunda önemli miktarda doğalgaz rezervi bulduklarını ilan etti.

TÜRKİYE YENİ DOĞALGAZ MI BULDU?

Zaten konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan müjde açıklamasının ardından ilk beklentiler de yeni bir doğalgaz rezervi bulunduğu yönünde olmuştu. Türkiye'nin Karadeniz bölgesinde gerçekleştirdiği doğalgaz araştırma çalışmaları tüm hızı ile devam ederken gaz arama çalışmaları için açılan Amasra 1 kuyusunda önemli miktarda doğalgaz rezervi bulunduğu iddia edildi.

Türkiye hatırlanacağı üzere aynı bölgede Tuna-1 kuyusunda 405 milyar metreküp doğalgaz bulmuş, haber yurt genelinde büyük bir heyecan ve mutluluk yaşanmasına neden olmuştu. Bulunan doğalgazın Türkiye'de ilk karaya çıkış noktası ise bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan Fliyos Limanı olacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN GÜNLÜK PROGRAMI! CUMHURBAŞKANI BUGÜN NEREDE, FİLYOS LİMANI AÇILIŞ TÖRENİ SAAT KAÇTA?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün Zongul'ta 3 açılış töreni yapılacak. Bunlardan ilki saat 13:00'te yapılacak olan Uzun Mehmet Camii Açılış Programı olurken 15:30'da ise MFA Kocayusuf Maske Fabrikası açılış töreni düzenlenecek. Filyos Liması Açılışı ve Doğalgaz İşleme Tesisleri Temel Atma Töreni ise saat 17:30'da yapılacak. Müjdenin son program kapsamında verilmesi bekleniyor.