Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Oy Oranını AK Parti Araştırdı! İşte O Sonuç

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranına ilişkin AK Parti tarafından gerçekleştirilen son anket verileri açıklandı. İşte AK Parti masasında yer alan o anketin sonuçları ve tüm ayrıntılar.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Oy Oranını AK Parti Araştırdı! İşte O Sonuç

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine dair son dönemlerde erken seçim çağrısı yapılıyor. Muhalefet partilerinin sık sık dile getirdiği bu taleplerin dile getirildiği bu günlerde ise yeni bir anket sonuçları açıklandı. Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet tarafından ele alınan anket sonuçları şöyle;

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN OY ORANI

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen'in açıkladığı rakamlara dair kendi köşesinde bir yazı kaleme aldı. Aktarılan bilgilere göre AK Parti, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair bir anlet araştırması gerçekleştirdi.

43 Şehirde 5000 Kişilik Anket

43 farklı şehirde yer alan ve toplam 5000 kişi ile gerçekleştirilen ankete dair AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen açıklamalarda bulundu. Şen anket sonuçlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranının yüzde 51 bandında olduğunu ifade ederken konuya dair şu ifadeleri kullandı. "Bütün anketlerde Tayyip Erdoğan, yüzde 50'nin üzerinde oy alıyor ve bütün rakipleri yüzde 50'nin altında kalıyor." Anket sonuçlarına dair bir diğer veri olarak Mustafa Şen, AK Parti'nin oyunun ise yüzde 40 seviyesinde olduğunu açıkladı.

AK Parti Gençlerden Uzak Kalıyor Eleştirisine Yanıt

Mustafa Şen'in anket sonuçlarına dair açıklamasında ayrıca AK Parti'nin gençlerden uzak kalıyor eleştirilerine de yanıt geldi.

Veriler kapsamında değerlendirmelerde bulunan Şen, X, Y, Z kuşağının oy oranlarını da açıklayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen X ve Y kuşaklarından AK Parti'ye oy verenlerin oranının yüzde 38 olduğunu ilan etti. Bu oranının AK Parti'nin genel oranının yüzde 2 altında olduğunu ifade eden Şen, CHP'nin oylarından da yüzde 15 daha fazla olduğunu vurguladı.

Z kuşağından AK Partiye oy vereceklerin oranına dair ise Mustafa Şen "Z kuşağı söz konusu olduğunda AK Parti'ye oy veririm diyen gençlerin oranı yüzde 33. Bu da CHP seçmeninin ortalamasının 10 puan üstünde." açıklamasında bulundu.