Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yeni Anayasa Çağrısına Devlet Bahçeli'den Cevap

Yeni Anayasa ile alakalı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den cevap geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yeni Anayasa Çağrısına Devlet Bahçeli'den Cevap

Yeni Anayasa ile alakalı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den cevap geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yapmış olduğu yeni Anayasa açıklamasına bugün Cumhur İttifakı'nın bir diğer ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den cevap geldi.



Dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni Anayasa tartışmalarını başlatması ve Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı olan MHP'nin katılımı ile bunun mümkün olabileceğini söylemesinin ardından tüm gözler Devlet Bahçeli'ye çevrilmişti.



TÜRKİYE'NİN YENİ ANAYASA'YA İHTİYACI VAR



Devlet Bahçeli bugün yeni Anayasa ile alakalı olarak bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşımını olumlu bulduklarını söyleyen Devlet Bahçeli, “Türkiye'nin yeni bir Anayasa'ya ihtiyaç duyduğu çok açıktır. Milliyetçi Hareket Partisi'nin amacı, görüşü, düşüncesi tamamiyle bu yöndedir. MHP üzerine ne düşüyorsa bunu yapmaya hazırdır.” dedi.



Yeni bir Anayasa'nın millete borçları olduğunu söyleyen Devlet Bahçeli, “Cumhuriyet tarihinin en önemli reform hareketi yeni yönetim sistemi olmuştur. Bunu yeni bir Anayasa ile taçlandırmak gerekir. Bunu yapmak hem tarihe karşı hem de milletimize karşı boynumuzun borcudur.” ifadelerini kullandı.



MHP'DEN DESTEK!



Mevcut Anayasa'nın olağan dışı şartlarda yapıldığını söyleyen Devlet Bahçeli, “Mevcut Anayasa'mız olağan dışı dönemlerin mahsulüdür. Zaman içerisinde çok sayıda maddesinde değişiklik yapılmış olsa da statükocu zihniyet her maddesine sirayet etmiş vaziyettedir. Bu zihniyetin yıllar içerisindeki değişimlere rağmen zayıflamadığı apaçık bir gerçektir. Bu nedenlerden dolayı Sayın Cumhurbaşkanı'nın düşüncelerine biz de iştirak ediyoruz.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com