Cumhurbaşkanlığı seçim anketi sonucu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sadece o isim geçiyor!

MetroPoll Araştırma tarafından yapılan son seçim anketinin sonuçları açıklandı. MetroPoll Araştırma Şirketi Bakanı Özer Sencar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde olası bir rekabette geride olduğu tek ismi duyurdu.
Cumhurbaşkanlığı seçim anketi sonucu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sadece o isim geçiyor!

Türkiye’de seçim atmosferi yavaş yavaş ısınmaya başlarken seçimlerde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı henüz belli olmadı. Cumhur İttifakı’nın adayı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hangi isimle cumhurbaşkanlığı yarışı yapacağı netlik kazanmazsak adayların böyle bir rekabetteki oy durumları anket şirketleri tarafından ölçülmeye çalışılıyor. Son olarak MetroPoll Araştırma’nın Başkanı Özer Sencar konuya dair en son anketlerin sonuçlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

MANSUR YAVAŞ AÇIK ARA ÖNDE!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olası çok sayıda adayın önünde yer aldığını belirten Özer Sencar, “Bizim yaptığımız son anketlerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olası rekabetlerde çoğunlukla Cumhurbaşkanı Erdoğan önde çıkıyor. Sadece bir isim Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde yer alıyor ve hatta yüzde 15 gibi de bir oy farkı atıyor. Anket sonuçlarına göre Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı en güçlü isim olarak görülüyor. Açık ara önde diyebiliriz.” dedi.

Millet İttifakı’nın diğer olası adaylarına dair de anket sonuçlarına ilişkin değerlendirme yapan Özer Sencar, “Millet İttifakı adayının Ekrem İmamoğlu olması durumunda o da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın bir oy oranı aldığını görüyoruz. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması durumunda ve böyle bir yarışta ipi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın göğüsleyeceği açık. Bunları anket sonuçlarına göre söylüyorum. Meral Akşener’in de böyle bir rekabette hiç şansı yok.” ifadelerini kullandı.

Mansur yavaş ile herhangi bir alakasının olmadığını söyleyen Özer Sencar, “Ben tüm bu açıklamaları anket sonuçlarına göre yapıyorum. Mansur Yavaş ile benim aramda ne doğrudan ne de dolaylı olarak herhangi bir ilişki yok. Şu anda kadar yaptığımız anketlerde en önde çıkan isin Mansur Yavaş oldu. 15 puanlık bir fark çok önemli bir destektir. Mansur Yavaş aday gösterilir veya gösterilmez orası benim işim değil.” şeklinde konuştu.