Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine İlişkin Yeni Anket! Erdoğan ve Yavaş Yarışırsa Sonuç Ne Olur?

Metropoll Araştırma Şirketi tarafından aylık gerçekleştirilen araştırma sonuçları paylaşıldı.
Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine İlişkin Yeni Anket! Erdoğan ve Yavaş Yarışırsa Sonuç Ne Olur?

Metropoll Araştırma Şirketi tarafından aylık gerçekleştirilen araştırma sonuçları paylaşıldı. Bu kapsamda Şubat ayı içerisinde yapılan bir araştırmaya ilişkin bilgiler verildi. Firma şu dönemde cumhurbaşkanlığı seçimi olsa sonucunun ne olacağını sordu. İşte yeni anketin detayları.

YAVAŞ VE ERDOĞAN ARASINDA SEÇİM OLSA SONUÇ NE OLUR?

Metropoll Araştırma Şirketi bilindiği üzere her ay 'Türkiye'nin Nabzı' araştırma sonuçlarını kamuoyu ile paylaşıyor. Bu anket araştırmalarında seçim olması durumunda partilerin oy oranları inceleniyor. Firma tarafından son yapılan araştırmada katılımcılara cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair sorular yöneltildi. Metropoll Araştırma Şirketi anketinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında bir seçim yaşansa kimin daha çok oy olacağı değerlendirildi.

Ankete Katılanlar Bu Soruya;

Yüzde 44.6 oranında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Yüzde 44.4 oranında ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yanıtını verdiler.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine İlişkin Yeni Anket! Erdoğan ve Yavaş Yarışırsa Sonuç Ne Olur?

ANKETE GÖRE AK PARTİ VE MHP SEÇMENİNDEN MANSUR YAVAŞ'A OY GİDİYOR

Metropoll Araştırma Şirketinin anket verilerine göre; ankete aktılanlar arasında daha önce 2018 yılındaki genel seçimlerde AK Parti ve MHP'ye oy verenlerin Mansur Yavaş'a oy veriyorlar. Yine ankete göre AK Parti seçmeninin yüzde 11,8'inin MHP seçmeninin yüzde 22,2'sinin Mansur Yavaş'a oy verdiği görüldü.

En Büyük Destek CHP, İYİ Parti ve HDP Kanadından

Ancak Mansur Yavaş en fazla desteği CHP, İYİ Parti ve HDP kanadından alıyor. 2018 yılında CHP'ye oy vermiş seçmenin 89,7'si, İYİ Parti seçmeninin 89,1'i, HDP seçmeninin ise yüzde 74,2'si Mansur Yavaş'ı destekliyor.