Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Açıkladı! İşte Ülkesine Dönen Suriyeli Sayısı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın katıldığı bir program kapsamında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Açıkladı! İşte Ülkesine Dönen Suriyeli Sayısı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın katıldığı bir program kapsamında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasında yurtiçi siyasi konular ile yurtdışı gelişmelerine değinen Kalın'ın üzerinde durduğu başlıklardan birisi de göçmenler meselesi oldu.

İBRAHİM KALIN'DAN GÖÇMEN AÇIKLAMASI

Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programının konuğu olan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın önemli açıklamalarda bulundu. Kalın hem gündem başlıklarını ele aldı hemde kendisine sorulan sorulara yanıt verdi.

Konuşmasında göçmen konusuna dair 18 Mart Göçmen anlaşmasının güncellenmesi gerektiğini ifade eden Kalın, Türkiye'nin göçmen konusunda attığı adımları hatırlattı. AB'den destek gelse de gelmese de biz göçmenlere desteğimizi sürecek açıklamasında bulunan İbrahim Kalın evine dönen Suriyeli sayısını da 400 bin olarak açıkladı.

İbrahim Kalın konuya ilişkin konuşmasını "Gümrük Birliğinin güncellenmesinin zamanı geldi. Hem AB hem de Türkiye ekonomisi için önemli bir güncelleme. Ancak hemen olacak bir iş değil, 3-4 yılı bulabilir. Bu süreç piyasalara bile önemli katkı sağlayacak. Vize serbesti de konuşulması gerekenler arasında." ifadeleri ile devam etti.

AB Türkiye İlişkileri

Son dönemlerde yenilenme sürecinde olan AB Türkiye ilişkilerine de görüşlerini aktaran Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın inişli çıkışlı dönemlerin olduğunu ancak kopma olduğunu söyledi.