Danıştay Üyeliğine Yeni Atama! Hümeyra Ergin Arcan Danıştay Üyesi Seçildi

23 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Danıştay Üyeliği için yeni kararlar açıklandı.
Danıştay Üyeliğine Yeni Atama! Hümeyra Ergin Arcan Danıştay Üyesi Seçildi

23 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Danıştay Üyeliği için yeni kararlar açıklandı. Bu kararlar kapsamında Hümeyra Ergin Arcan Danıştay Üyeliğine atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname ve kararlar kapsamında 23 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete ile çok sayıda kadro için önemli değişikliklere gidildi. Danıştay Üyeliğine, Sümer Holding A.Ş. Genel Müdürlüğü I. Hukuk Müşaviri Hümeyra ERGİN ERCAN’ın Seçilmesi Hakkında Karar (Karar: 2021/55) bu kapsamda yürürlüğe girdi.



DANIŞTAY ÜYESİ SEÇİLEN HÜMEYRA ERGİN ERCAN KİMDİR, NERELİDİR?



23 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Danıştay Üyeliğine, Sümer Holding A.Ş. Genel Müdürlüğü I. Hukuk Müşaviri Hümeyra ERGİN ERCAN’ın Seçilmesi Hakkında Karar (Karar: 2021/55) kapsamında Özelleştirme İdaresi yönetiminde bulunan Sümer Holding'te hukuk müşaviri olarak görev alan Hümeyra Ergin Ercan danıştay üyesi olarak seçildi.



DANIŞTAYIN KAÇ ÜYESİ VAR?



5437 Sayılı Mevzuat kapsamında belirlenen Danıştay üye sayısı 10 Şubat 2011 yılında yapılan yasal düzenleme ile güncellenmiş, Danıştay daire sayısı 13'ten 15 rakamına çıkartılırken Danıştay üye sayısı da 95'ten 156 rakamıan çıkarılmıştı. 2014 senesinde yapılan düzenleme ile Danıştay Daire sayısı 17, Danıştay üyes sayısı ise 195 olarak belirlenmiştir.



Konu hakkında yapılan son yasal düzenleme kapsamında ise Danıştay daire sayısı yeniden 15 olarak belirlenirken üyes sayısı da 116 kişiye düşürülmüştür.



Emlak365.com