Deprem profesörü Naci Görür deprem beklediği 5 ili açıkladı! Bu illerde yaşayanlar tedbir alsın

Kahramanmaraş depremini nokta atışı bilen Prof. Naci Görür deprem beklediği 5 ili açıkladı. Bir sonraki büyük deprem nerede olacak açıklandı.
Deprem profesörü Naci Görür deprem beklediği 5 ili açıkladı! Bu illerde yaşayanlar tedbir alsın

Deprem profesörü Naci Görür deprem beklediği 5 ili açıkladı! Bu illerde yaşayanlar tedbir alsın - Türkiye 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremle Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketini yaşarken 11 ilimizde yıkım yaşanmış, Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan depremde 50 binden fazla canımız yaşamını yitirmişti. Bölgede sürekli olarak deprem uyarısında bulunan Naci Görür yaşanan deprem sonrasında bir kere daha gündeme gelmiş ve haklılığını gözler önüne sermişti.

Prof. Naci Görür yaşanan deprem sonrasında fay hareketliliklerine dikkat çekerek yeni uyarılarda beklenirken 5 ilimizde yüksek deprem riski bulunduğunu ifade etti. Yapmış olduğu açıklamalar milyonlarca kişi tarafından takip edilen Prof. Naci Görür, deprem beklediği illeri açıkladı. İşte uyarı yapılan iller..

DEPREM BEKLENEN İLLER HANGİLERİ, BİR SONRAKİ BÜYÜK DEPREM NEREDE OLACAK?

Prof. Naci Görür yapmış olduğu açıklamasında "En çekindiğimiz yerler Bingöl Karlıova’dan başlayıp Erzincan’a kadar devam eden Yedisu-Fayı’dır" ifadelerini kullanan Görür, "Orada en son deprem 1794’tür. Ortalama 250 senede bir deprem üretir yani biz Tunceli, Bingöl’de ciddi deprem olabileceğinden endişe ediyoruz. 6 Şubat depremleri olduktan sonra oraya stres transferi olduğunu düşünüyoruz" diyerek deprem beklediği illeri tek tek açıkladı. Tunceli, Bingöl, Çanakkale, Antalya ve Kıbrıs için uyarı yapıldı.

Naci Görür yapmış olduğu açıklamasında Antalya - Kıbrıs fay hattında da riskin büyük olduğunu belirterek ülkemizde pek çok ilimizin aktif deprem fay hattı üzerinde olduğunu söyledi. Deprem riski yüksek olan iller sıralamasına göre olmak üzere Tüm Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiği belirtilirken yarın deprem olacakmış gibi hazırlık yapılması istendi.Türkiye'nin depreme hazır olmasının zorunluluk olduğu belirtilirken depremin değil çürük binaların öldürdüğü vurgulandı.

NOT: Burada yer alan bilgiler tahminleri içermekte olup kesinlik barındırmaz. Sadece tahminleri ifade etmektedir.

Genel Yayın Yönetmeni