DGS başvurusu tarihleri ne zaman, nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar 2022? DGS başvuru ekranı

Dikey Geçiş Sınavına katılacak olan binlerce aday DGS 2022 başvuru tarihleri, başvuru ücreti konusunda araştırma yapıyor. DGS başvurularıyla ilgili detaylar belli oldu.
DGS başvurusu tarihleri ne zaman, nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar 2022? DGS başvuru ekranı

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınavına katılacak olan binlerce aday, başvuru tarihlerinin ne zaman açıklanacağını merak ediyordu. 2022 DGS'ye başvurmak isteyenler için ÖSYM'den açıklama geldi. Açıköğretim Ön Lisans Programlarından ve Meslek Yüksek Okullarından mezun olanlar, Temmuz ayında yapılacak olan DGS'ye ilişkin ÖSYM tarafından başvuru kılavuzu açıklandı.

DGS başvuruları başladı mı, başvurular ne zaman?

Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) başvuruları bugün itibariyle başladı. 23 Mayıs'a kadar devam edecek olan başvuru süreci, 31 Mayıs'ta alınacak geç başvurular ile sonlanacak. ÖSYM takviminde açıklanan bilgilere göre DGS başvuru tarihleri 13 - 23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek

DGS başvuru ücreti ne kadar 2022?

DGS 2022 başvuru ücreti henüz açıklanmadı. ÖSYM tarafından DGs başvuru kılavuzu yayımlandığında başvuru ücreti de belli olacak. 2021 yılında DGS başvuru ücreti 150 TL olarak uygulanmıştı.

DGS başvurusu nasıl yapılır?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları ÖSYM'nin AİS OSYM GOV TR adresi üzerinden yapılacak. Sınava dair talep edilen bilgiler girildiğinde ve DGS başvuru ücreti ödendiğinde başvuru onaylanmış olacak.

Adaylar, sınav ücretini ÖSYM kılavuzunun son sayfasında açıklanan bankalardan birine ya da ÖSYM'nin internet sayfasındaki e-İşlemler bölümünde yer alan ''Ödemeler'' kısmından kredi kartı ya da banka kartı ile ödeyebilecekler.

DGS ne zaman, sonuçlar ne zaman açıklanacak?

DGS başvuru süreci tamamlandıktan sonra DGS 3 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşecek. Sınav sonrasında ise değerlenme süreci tamamlandığında DGS sonuçları 13 Ağustos 2022 tarihinde açıklanacak.

Emlak365.com