Diriliş Ertuğrul’un Yapımcısı Mehmet Bozdağ’ın Yeni Dizisi Mendırman Celaleddin Pazar Günü Başlıyor!

Anlamı ‘’Ben Celaddin’’ olan dizi 14 Şubat Pazar günü Özbekistan Milly TV’de ilk bölümü ile ekranlara gelecek.
Diriliş Ertuğrul’un Yapımcısı Mehmet Bozdağ’ın Yeni Dizisi Mendırman Celaleddin Pazar Günü Başlıyor!

Anlamı ‘’Ben Celaddin’’ olan dizi 14 Şubat Pazar günü Özbekistan Milly TV’de ilk bölümü ile ekranlara gelecek. Uluslararası bir yapım olan bu dizi Türkiye’de de oldukça merak ediliyor. Dizi önümüzdeki günlerde Türkiye’de ve başka ülkelerde de yayına girecek. Anacak kesin tarih henüz açıklanmadı.

Dizi Konusu

Yenilmez hükümdar Cengiz Han’ın ordularını üst üste mağlup ederek, Moğol ordularının yenilemeyeceği efsanesini bitiren Celalettin Harzemşah’ın hayatı bu dizinin konusu olarak seçildi. Türk dizi sektöründe bu güne kadar yayınlanmış olan en geniş hacimli proje olarak dizi, oldukça merak ediliyor.

Projenin genel yönetmenliğini Metin Günay, proje tasarımını Mehmet Bozdağ, yönetmenliğini ise Kazakistanlı Nurgissa Almurat yapacak. Dizinin sanat yönetmenliğini İran Azerbaycanı’ndan Reza Himmeti üstlenecek. Görüntü yönetmenliğini Efe Kubilay yapacak.

Türkiye’den ve Özbekistan’dan dizi oyuncularının yer alacağı projede, oldukça yüksek tempolu sahnelere yer verilmesi bekleniyor. Dizinin başrolünün ise Emre Kıvılcım tarafından üstleneceği açıklandı. Diğer başrollerde ise Yulduz Radjova, Rano Shodiyeva, Rayxoun Ulesanova gibi Özbek oyuncular yer alıyor.

Ekibe Dair Detaylar

Kamera arkasında ortalama 500 kişilik bir ekibin çalıştığı ve kıyafetlerinden sahnelerine kadar her detayla muhteşem tasarımlara yer verilen yapım, Pazar günü Özbek televizyonlarında yayına giriyor. Dizinin dikkat çeken dijital efektleri ise 200 kişilik bir ekip tarafından hazırlandı. Bu ekipte Türkiye, İngiltere, Hindistan ve Malezya’da birden fazla animasyoncu yer aldı. Dizi içinde yer alan ve aslan avı sahnesi adı verilen bölümün efektlerinin tamamlanmasının ise beş ay sürdüğü ifade edildi.

Bu detaylar ile kamuoyuna yüksek bir kalite ile sunulacağı aktarılan dizi hakkında beklentiler ise şimdiden yükseldi. Oyuncuların ise o dönemlere ait olan binicilik ve silah kullanımı eğitimlerinden geçtikleri belirtiliyor. Dizinin 13.yy’ın tüm yanlarını yansıtacağı ifade edildi. Karakterler o dönemde yaşayan kahramanları ifade edecek.