Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye Kıbrıs Tepkisi! Mutabakat Muhtırası Kıbrıs Meselesine Zarar Verecek!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy bir açıklama yaparak Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile ABD arasında imzalanan mutabakat muhtırasına tepki gösterdi.
Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye Kıbrıs Tepkisi! Mutabakat Muhtırası Kıbrıs Meselesine Zarar Verecek!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy bir açıklama yaparak Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile ABD arasında imzalanan mutabakat muhtırasına tepki gösterdi. Hami Aksoy bu muhtıranın Doğu Akdeniz'de barış ve istikrar getirmeyeceğini ve Kıbrıs meselesinin çözümüne de zarar vereceğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy bir açıklama yaparak ABD ile Güney Kıbrıs Rum Kesimi arasında imzalanan mutabakat muhtırasına tepki gösterdi. Hami Aksoy imzalanan muhtıranın bölgede istikrarsızlığa sebep olacağına ve sorunların çözümüne katkı vermeyeceğini söyledi.



TÜRKİYE'DEN KIBRIS TEPKİSİ!



Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile ABD arasında imzalanan mutabakat muhtırasına tepki gösteren Hami Aksoy, “Bu mutabakat muhtırası ile Türk tarafı yok sayılmıştır. Doğu Akdeniz'de barış ve istikrara zarar verecek ve Kıbrıs meselesinin çözüm arayışlarına darbe vuracak bir gelişmedir.” dedi.



ABD'ye yönelik eleştirilerini sürdüren Hami Aksoy, “ABD'nin son dönemlerde Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile olan silah ambargosunu kaldırması ve Rum tarafını askeri eğitim programına kabul etmesi Ada'da dengeleri bozmuştur. İki halkın barış içerisinde yaşamasına ABD tarafından atılan yanlış hamleler zarar verecektir.” ifadelerini kullandı.



ABD'YE ÇAĞRI!



ABD'de çağrıda bulunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “Adada Rumlar ile beraber aynı haklara sahip olan Türkler ABD tarafından ayrımcılığa tabi tutulmuştur. Bu gelişmeler uzlaşmazlığın tarafı olan Rumların bu uzlaşmazlığını pekiştirecektir. ABD yönetimi bugüne kadar sürdürdüğü tarafsızlık politikasına geri dönmelidir. Bu konuda ABD'yi Kıbrıs meselesinin çözümüne destek vermeye çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com