Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Suç Duyurusu! Berhan Şimşek Cuma Hutbelerinin AK Parti Genel Merkezinde Hazırlandığını İddia Etmişti!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Cuma hutbelerinin AK Parti Genel Merkezi'nde hazırlandığını iddia eden CHP'li eski milletvekili Berhan Şimşek hakkında suç duyurusunda bulundu.
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Suç Duyurusu! Berhan Şimşek Cuma Hutbelerinin AK Parti Genel Merkezinde Hazırlandığını İddia Etmişti!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Cuma hutbelerinin AK Parti Genel Merkezi'nde hazırlandığını iddia eden CHP'li eski milletvekili Berhan Şimşek hakkında suç duyurusunda bulundu. Diyanet'ten ilgili iddianın iftira olduğu açıklandı.

Son günlerde açıklamalarıyla gündemden düşmeyen CHP'li eski milletvekili Berhan Şimşek hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Berhan Şimşek, Cuma hutbelerinin AK Parti Genel Merkezi'nde hazırlandığını iddia etmişti.



DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU!



CHP'nin gündemden düşmeyen eski milletvekili Berhan Şimşek geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında, “Cuma hutbeleri AK Parti Genel Merkezi'nde hazırlanıyor.” ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından önce serttepki gösterilmişti. Bugün ise Berhan Şimşek hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı suç duyurusunda bulundu.



Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan suç duyurusunda Berhan Şimşek'in iddialarını delillendirmesi istendi. Suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi:



“Başkanlığımız tarafından büyük bir özenle hazırlanan ve Cuma gününün hassasiyetini içeren mesajların yer aldığı hutbeler büyük bir ciddiyetle takip edilmektedir. Başkanlık mevzuatına aykırı bir şekilde kesinlikle hareket edilmemektedir. Bu denli önem gösterdiğimiz hutbelerin bir siyasi partinin genel merkezi tarafından hazırlandığına dair iftira ve ithamlarda bulunmak hiç kimsenin haddi veya hakkı değildir. Bu iddialar tamamen iftiradır. Başkanlığımızı hedef alan, personelimiz töhmet altında bırakan, hizmetlerimizi aşağılamak ve küçük düşürmek isteyen bu girişimlerin hesabı mutlaka yargı önünde verilmelidir.”



Emlak365.com