Dizi Çekimlerinin Popüler Bölgesi Zekeriyaköy'de Set Ekiplerine İsyan Bayrağı Çekildi!

Lüks konutları ve villaları ile İstanbul'un en gözde mekanları arasında yer alan Zekeriyaköy aynı zamanda dizi çekimlerinin de vazgeçilmez mekanı olarak kabul ediliyor.
Dizi Çekimlerinin Popüler Bölgesi Zekeriyaköy'de Set Ekiplerine İsyan Bayrağı Çekildi!

Lüks konutları ve villaları ile İstanbul'un en gözde mekanları arasında yer alan Zekeriyaköy aynı zamanda dizi çekimlerinin de vazgeçilmez mekanı olarak kabul ediliyor. Mahalle sakinleri ile dizi ekipleri arasında ise son dönemde bazı gerginlikler yaşanmaya başlandı.

Zekeriyaköy son dönemde pek çok popüler dizinin vazgeçilmez çekim noktası olmaya başlarken yaşanan çekimlerin yoğunlaşması dizi ekipleri ve mahalle sakinlerini karşı karşıya getirdi.



Set ekiplerinin aşırı gürültü yaptıkları ve çevreyi kirlettiklerini iddia eden mahalle sakinleri set ekiplerine isyan bayrağı çekti ve tüm mahalleyi afişlerle donattı. Mahalleye asılan afişlerde "Huzur ve temizlik hakkımız, mahallemizde bu hakkımızı ihlal eden film setlerini istemiyoruz!" ifadelerine yer verilirken dizi çekimlerine karşı çıkıldı.



ZEKERİYAKÖY'DE Kİ DİZİ ÇEKİMLERİ İPTAL OLUR MU?



Konuyu bugünkü köşesine taşıyan Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu mahalle sakinlerinin isyanını dile getirdi. Sahip olduğu geniş yeşil alan, lüks villa ve konutları ile uzun zamandır dizi çekimlerinde zengin insanların yaşadığı yer profilinde ilk tercih olan Zekeriyaköy'de yaşanan sorun hakkında bilgi veren Zekeriyaköy Komşuluk Birliği Yönetim Kurulu adına Başkan Dr. Dilara Kantemir Toros dizi ekipleri nedeni ile yaşadıkları sorunu dile getirdi.



Dizi Çekimlerinin Popüler Bölgesi Zekeriyaköy'de Set Ekiplerine İsyan Bayrağı Çekildi!



2016 yılından bu yana benzer sorunlar yaşadıklarını belirten Toros bu mahallede oturan kişilerin büyük bir bölümünün pandemi riski yüksek olan 65 yaş üstü kişilerden oluştuğunu belirterek koronavirüs riskine karşı set ekiplerinin kurulan alanlarda toplu yemek yediklerini, maskelerini yerlere atarak çevre kirliliği yarattıklarını iddia etti.



Çekim ekiplerinin jeneratör seslerinin gece yarısına kadar hiç susmadan devam ettiği iddia edilirken yine bu ekiplere ait araçların kaldırımları dahi işgal ettiği, ev sahiplerinin araçlarını koyacak yer bulamadıkları iddia edildi.



Emlak365.com