'Doğu Türkistan'da Soykırım Yapılıyor' Açıklaması Yapan Trump'ın Ekibine Çin'den Yaptırım Kararı!

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre ABD'de Çin karşıtı 28 siyasetçi Çin'in yaptırım listesine alındı.
'Doğu Türkistan'da Soykırım Yapılıyor' Açıklaması Yapan Trump'ın Ekibine Çin'den Yaptırım Kararı!

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre ABD'de Çin karşıtı 28 siyasetçi Çin'in yaptırım listesine alındı. Trump döneminin Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da yaptırım listesinde bulunuyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması tüm dünyada yankılandı. Çin, Donald Trump döneminde etkin olan 28 ABD'li siyasetçiyi yaptırım listesine aldığını duyurdu.



ÇİN'DEN ABD'Lİ 28 SİYASETÇİYE YAPTIRIM!



ABD'deki Çin düşmanı siyasetçilerin ülkenin iç işlerine karıştıkları belirtilen açıklamada, “Geçen birkaç yıl içerisinde ABD'deki Çin düşmanı siyasetçiler, Çin'e karşı olan bencil siyasi menfaatleri, ön yargıları ve nefretleri nedeniyle iki ülkenin de çıkarına hizmet etmeyen, Çin'in iç işlerine karışan, Çin'in çıkarlarını baltalayan Çin halkını öfkelendiren ve iki ülke arasındaki ilişkileri bozan bir dizi plan yapıp uygulamaya soktular.” denildi.



YAPTIRIM DETAYLARI!



Çin'in egemenliğini ihlal etmekle itham edilen ABD'li 28 politikacının yaptırım listesine alındığı belirtildi. Yaptırım listesinin başında ise Trump döneminin en etkin isimlerinden olan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo yer aldı. Bu listede bulunan ABD'li yetkililer ve ailelerinin Çin ana karası, Hong Kong ve Makao özel idare bölgelerine girmeleri yasaklandı. Ayrıca bu kişilerle bağlantılı olan şirketlerin de Çin ile iş yapmasının yasaklandığı bildirildi.



POMPEO SOYKIRIM DEMİŞTİ!



Mike Pompeo dün yaptığı yazılı açıklamasında Çin Halk Cumhuriyeti'nin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde başta Doğu Türkistan Türkleri olmak üzere diğer azınlıklara sistematik bir şekilde soykırım uyguladığını açıklamış ve Uluslarası kamuoyunu bu insanlık suçuna karşı göreve çağırmıştı.



Emlak365.com