Doktora Gitmeden Koronavirüs Nasıl Anlaşılır? Uzman Doktordan Göz Hakkında Kritik Uyarı!

Dünyada koronavirüs salgını insanları etkilerken salgına yakalandıklarını düşünenlerin Covid-19 testi yaptırmadan koronavirüse yakalanıp yakalanmadıklarını anlayabilecekleri belirtileri Göz Hastalıkları Uzmanı Dr.
Doktora Gitmeden Koronavirüs Nasıl Anlaşılır? Uzman Doktordan Göz Hakkında Kritik Uyarı!

Dünyada koronavirüs salgını insanları etkilerken salgına yakalandıklarını düşünenlerin Covid-19 testi yaptırmadan koronavirüse yakalanıp yakalanmadıklarını anlayabilecekleri belirtileri Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuncay Sezgin açıkladı. Tuncay Sezgin'in yaptığı bilgilendirmeye göre koronavirüs şüphesi durumunda ilk olarak gözlerde kızarıklık oluşup oluşmadığına bakılması gerekiyor.

Dünyada koronavirüs salgını milyonlarca insanın başına bela oldu. Çok sayıda insan da koronavirüse yakalanıp yakalanmadıklarına dair büyük şüphelerle beraber yaşamak zorunda kaldılar. Göz hastalıkları uzmanı Tuncay Sezgin bir açıklama yaparak koronavirüsün gözlerde nasıl bir belirti ortaya çıkardığını anlattı.



KORONAVİRÜS GÖZYAŞI YOLUYLA DA BULAŞIYOR



Koronavirüsün damlacık yoluyla bulaşabilen bir hastalık olduğunu söyleyen Tuncay Sezgin, “Koronavirüse yakalanmış kişilerin kanuşması, Hapşurması veya öksürmesi ile virüs damlacık halinde havada asılı kalıyor. Bu damlacıklar diğer insanların gözlerine temas ettiklerinde burada bir enfeksiyon oluşabiliyor. Gözyaşı ile birleşen bu enfeksiyon gözyaşı yoluyla önce burna akıyor sonra solunum yollarına ulaşarak enfeksiyona neden oluyor.” dedi.



KIRMIZI GÖZ RAHATSIZLIĞINA DİKKAT!



Gözde görülen koronavirüs etkileri hakkında bilgi veren Tuncay Sezgin, “Gözde tespit edilebilen koronavirüs bulgularından en önemlisi oluşan kızarıklıklardır. Bize kırmızı göz şikayeti ile gelen hastalarımızda ateş, öksürük gibi diğer koronavirüs bulgularının gerçekleşip gerçekleşmediğini araştırıyoruz. Her kırmızı gözlü olan koronavirüs değildir. Ancak kırmızı göz rahatsızlığı ile karşılaşanlar panik yapmadan ve vakit kaybetmeden hastaneye başvurmalıdırlar.” ifadelerini kullandı.



Koronavirüs ve göz ile alakalı istatistik de veren Tuncay Sezgin, “Bu bahsettiğim koronavirüs ve kırmızı göz ilişkisi çok sık olan bir belirti değildir. Koronavirüs hastalığı bulaşanların yüzde 1 veya 2'sinde kırmızı göz belirtisi de vardır. Sadece burun ve ağız değil göz de koronavirüsün bulaşması açısından riskli bir organdır.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com