Dört kişilik bir aile için en ucuz tatil asgari ücretin 5 katı!

Tatil sezonunun açılmasıyla tatil planı yapan birçok kişi, yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldı. Bir ailenin en ucuz tatil masrafı 22 bin liradan başlıyor.
Dört kişilik bir aile için en ucuz tatil asgari ücretin 5 katı!

Enflasyonun yükselmesi ve dolar kurunun artmasıyla birlikte A'dan Z'ye her şeyin fiyatı zamlandı. Vatandaşlar için daha önceden lüks olan yaz tatili, şimdi ise imkansız hale geldi. Alım gücü düşen vatandaş, bir yıl beklediği yaz tatili için birçok kriteri bir kenara bırakarak ucuz otel arayışına girdi.

4 kişilik bir ailenin en ucuz tatili 22 bin TL

Rusya - Ukrayna savaşının çıkmasıyla Türkiye'ye turist gelmeyeceğini düşünen işletmeler, yerli turisti unuttu. Öyle ki sezon yeni başlamasına rağmen fiyatlar cep yakıyor.

Otel fiyatları bu denli yüksek iken vatandaşlar yönünü ucuz tatil rotalarına çevirdi. Karavanla tatil her ne kadar popüler olsa da yine de yüksek maliyetlere neden oluyor.

Bloomberg HT'nin haberine göre, Türkiye'de karavanla dört kişilik bir ailenin tatil masrafı 25- 30 bin lira civarında oluyor. Karavanların günlük kiraları 2.500 liradan başlarken, üstüne bir de yakıt masrafları eklendiğinde meblağ büyüyor.

Karavan park ücretleri, haftalık park alanı kirası, gıda maliyetleri, kamp çadırı gibi maliyetler eklendiğinde bir önceki yıla göre çok daha yüksek tutarlara denk geliyor.

Butik otellerde tatil 5 bin liradan başlıyor

Ayrıca otelde kalmak isteyenler için butik ve apart oteller de farklı bir alternatif oluyor. Butik otel fiyatları şehirlere göre farklılık gösterirken en uygun 6 gecelik otelin fiyatı 4-5 bin liradan başlıyor. Dört kişilik bir ailenin masrafı ve yemeği de katıldığında fiyat katlanarak artıyor.

Bu hesaplamalar ışığında dört kişilik bir ailenin tatil masrafı en az 22 lira oluyor. Bu harcamalara herhangi bir ek masraf dahil edilmeden sadece asgari yaşam standartlarını kapsıyor.