DSİ Kamulaştırma Tebligatı İle 4 Milyon Liralık Dev Mirasa Kondular!

97 sene önce 1 Dünya savaşında öldüğü sandıkları dedelerinden Denizli'nin Beyağaç ilçesinde yaşayan 6 kardeşe dev bir miras kaldı
DSİ Kamulaştırma Tebligatı İle 4 Milyon Liralık Dev Mirasa Kondular!

97 sene önce 1. Dünya savaşında öldüğü sandıkları dedelerinden Denizli'nin Beyağaç ilçesinde yaşayan 6 kardeşe dev bir miras kaldı. Olay tam 97 sene sonra 6 kardeşe devletin göndermiş olduğu kamulaştırma tebligatı ile ortaya çıktı.

Ardında 4 milyon liralık miras bırakan Hüseyin Akar'ın Birinci Dünya Savaşı'nda Suriye-Filistin Cephesi'nde savaşa katıldığı, ardından ise dönmemesi üzerine yakınları tarafından bu savaşta şehit düştüğü sanıldığı, bunun üzerine arkasında kalanların yaşamlarına devam ettiği belirtiliyor.

SAVAŞTAN SONRA ANAMUR'A YERLEŞEREK KENDİSİNE YENİ BİR HAYAT KURMUŞ!

Hüseyin Akar'ın savaştan sonra köyüne dönmek yerine Mersin'in Anamur ilçesine yerleştiği ve burada kendisine yeni bir hayat kurduğu ortaya çıktı. Olay Denizli'de yaşayan 6 kardeşe Devlet Su İşleri (DSİ) 6'ncı Bölge Müdürlüğü tarafından gönderilen tebligat sonrasında anlaşıldı.

Çiftçilik yaparak geçinmeye çalışan 6 kardeş kendilerine DSİ tarafından gönderilen tebligat sonrasında içerisinde muz seralarının da yer aldığı 4 dönümlük tarla için kamulaştırma kararı alındığını öğrendiler. Böyle bir arazilerinin olduğundan habersiz olan kardeşler hemen konuyu araştırmaya başladılar.

ÇİFTÇİLİK YAPAN 6 KARDEŞ 4 MİLYON LİRALIK SÜRPRİZ MİRASA KONDULAR!

Olayı araştırması için hemen bir avukat tutan kardeşlerden Nasuh Akar dedelerinin gitmiş olduğu savaştan dönmemesi nedeni ile şehit düştüğünü sandıklarını belirterek "Askere alındığında bir tane bebeği varmış. Bize hep 'şehit oldu' diye anlatıldı.

DSİ'den tebligat gelince gerçeği öğrendik. Dedemizin Mersin' in Anamur ilçesinde arazisi olduğu ve bize miras kaldığı böylelikle ortaya çıktı. Gidip görmedik. Denize yakınmış ve üzerinde sera varmış. Değerinin '4 milyon lira' olduğu söyleniyor. Çok şaşırdık. Altı kardeşiz. Hepimiz sonradan gelen mirasa çok sevindik" diyerek dedelerinin kabrini ziyaret edeceklerini söyledi.

Olay adeta Türk filmlerini aratmazken 6 kardeşin açmış oldukları Anamur Sulh Hukuk Mahkemesi'ne açmış oldukları davanın sonuçlanmasını beklerken miras olarak kalan toplam 4 dönümlük arazinin değeri 4 milyon lira olarak tahmin ediliyor. Arazinin içinde muz seraları da bulunuyor.