Dün Motorine Bugün Benzine! EPGİS Çift Haneli Zammı Duyurdu

EPGİS benzinin litre fiyatlarına yüksek tutarda zam yapıldığını duyurdu. Kurum kısa süre önce motorin fiyatlarına da zam yapıldığını açıklamıştı. Peki benzin zammı pompaya yansıyacak mı? İşte detaylar
Dün Motorine Bugün Benzine! EPGİS Çift Haneli Zammı Duyurdu

Küresel piyasalarda brent petrol fiyatlarında yaşanan fiyat artışı ve yurt içinde dolar kurunda yaşanan yükselme akaryakıt fiyatlarının yukarı yönlü hareket etmesine neden oluyor. Kısa süre önce motorine gelen zammın hemen ardından benzine de zam yapıldığı açıklandı.

BENZİN FİYATLARINA 29 KURUŞLUK ZAM! POMPA FİYATLARINA YANSIYACAK MI?

Enerji fiyatlarında yaşanan yükselme eylül sonu ekim başında da devam ediyor. Uzmanların bir süredir dile getirdiği fiyat artışlarına dair resmi açıklamalar gelmeye başladı. Bu kapsamda EPGİS iki günde iki zam haberini duyurdu.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) 28 Eylül Salı günü akşam saatlerinde yayımladığı bir duyuru ile motorin litre fiytatlarına zam yapıldığını açıklamıştı. İlan edilen duyuru kapsamında motorinin 43 kuruş arttığı duyuruldu. Ancak söz konusu zam ÖTV düzenlemesi kapsamında pompa fiyatlarına yansımamıştı.

Benzin Zammı Açıklaması

EPGİS hafta ortasında akşam saatlerinde yayımladığı yeni bir duyuru ile bu defa benzinin litre fiyatlarının arttığını duyurdu. Kurum benzinin litresine 29 kuruşluk zam yapıldığını açıkladı.

Dün Motorine Bugün Benzine! EPGİS Çift Haneli Zammı Duyurdu

Fiyat değişiminin pompaya yansıyıp yansımayacağına dair ise "30/09/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Benzinde 29 KRŞ/LT Fiyat artışı gerçekleşmiş olup, artış mevcut uygulama olan EŞEL MOBİL Sistemi gereği ÖTV’den karşılandığından pompa fiyatlarına yansımayacaktır." açıklaması yapıldı. Açıklama kapsamında zam pompa fiyatlarına yansımayacak.