Dünya Sağlık Örgütü resmen açıkladı! Covid-19 yeniden hortladı işte yine varyant belirtileri

Tüm dünyada yeni hastalık salgın patlak verirken Dünya Sağlık Örgütü bir kere daha insanlığa kabusu hatırlattı ve Covid-19 uyarısında bulundu. Ne yazık ki unutulan salgın yeniden hortladı.
Dünya Sağlık Örgütü resmen açıkladı! Covid-19 yeniden hortladı işte yine varyant belirtileri

Dünya Sağlık Örgütü resmen açıkladı! Covid-19 yeniden hortladı işte yine varyant belirtileri - 2020 senesinde Çin'in Wuhan eyaletinde patlak veren gizemli hastalık tüm dünyayı sarmış, hastalık tüm dünyada milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen hastalık tüm dünyayı sarmış, uçuş yasakları, maske zorunluluğu, sokağa çıkma yasağı gibi pek çok ilk dünyada şok yaşanmasına neden olmuştu.

Hastalık kadar aşı tartışmaları da uzun süre devam etmiş, aşı zorunluluğu getirilmemiş ancak aşı olmayan kişilere yasak uygulamaları ile pek çok kişi aşı olmak zorunda kalmıştı. Pandemi kabus dolu günler yaşanmasına neden olurken hem milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine hem de tüm dünyanın büyük bir ekonomik şok yaşamasına neden olmuştu. Hastalık farklı varyantlarla ara ara kendisini hissettirmeye devam ederken yeni varyant uyarısı geldi.

KORONAVİRÜS SALGINI GERİ DÖNDÜ! DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ COVİD-19 UYARISI YAYIMLADI...

Normalde yaz aylarında görülmeyen grip hastalığı bir kere daha salgın olarak tüm dünyada etkisini göstermeye başladı. Türkiye'de de son derece ağır seyreden grip vakalarında artış yaşanırken hastanelerin acil servislerine yoğun başvuru yapılmaya başlandığı açıklandı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan son dakika açıklamasında ise son haftalarda Kovid-19 vakalarında artış olduğu ifade edildi. Yapılan açıklamada insanların dikkatli olmaları istenirken özellikle 65 yaş üstü kişilerin ve kronik hastalığı olanların kapalı alanlarda maske takmaları, zorunlu olmayan durumlarda kalabalık ve kapalı alanlara giriş yapılmaması istendi. Yapılan uyarı bir kere daha insanların büyük tedirginlik yaşamasına neden olurken büyük yankı uyandırdı.

Genel Yayın Yönetmeni