Dünyanın En Saçma Binasının Yıkılmaması için 30 Milyon TL'yi Gözden Çıkardı

Kahramanmaraş'ta yer alan ve dünyanın en saçma binası olarak bilinen 18 katlı İl Özel İdare Binası'nın yıkımı için karar alınmıştı.
Dünyanın En Saçma Binasının Yıkılmaması için 30 Milyon TL'yi Gözden Çıkardı

Kahramanmaraş'ta yer alan ve dünyanın en saçma binası olarak bilinen 18 katlı İl Özel İdare Binası'nın yıkımı için karar alınmıştı. Şehrin simgesi haline gelen binanın yıkılmaması için 30 milyon TL'yi gözden çıkaran iş insanları bulunurken belediye başkanı yapmış olduğu açıklama ile binanın yıkılacağını söyledi.

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru olan Google'a 'Dünyanın en saçma binası' araması yapıldığında Kahramanmaraş İl Özel İdaresine ait bina ilk sırada çıkıyor. Hem basında hemde sosyal medyada sıkça yer alan binanın yıkımına hazırlanırken kentin iş insanları yapının yıkılmaması konusunda ısrarcı.



BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLADI YIKILACAK



Kentin son günlerde yeniden gündeminde olan dünyanın en saçma binası ile ilgili yeni açıklama geldi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör yapmış olduğu konuşmasında binanın yıkımı için kararlı olduklarını ifade etti. Söz konusu yapının yeni bir fonksiyon bulmasının çok daha maliyetli olacağını ifade eden Belediye Başkanı, binanın yıklmasının belediyeye ek maliyet getirmediğini söyledi.



1994 yılında yapılan bina hem mimarisi hemde basında sıkça yer alması nedeniyle kentin simgelerinden biri haline geldi. Ayrıca şehrin birçok noktasından görülen bina buluşma noktası haline de geldi. İş yerlerinin dışında Onikişubat Kaymakamlığı'nın da yer aldığı bina, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin planladığı 'Şehir meydanı projesi kapsamında yıkılacak.



Dünyanın En Saçma Binasının Yıkılmaması için 30 Milyon TL'yi Gözden Çıkardı



DÜNYANIN EN SAÇMA BİNASINA 30 MİLYON TL



Kentin önemli iş insanlarından birisi de, binanın yıkılmaması için öneri sundu. 30 milyon TL harcayarak binanın tadilatının yaptırmaya hazır olduğunu ifade eden iş insanı "Yeter ki bina yıkılmasın, tadilata izin verilsin. Kafamızda çeşitli düşünceler var şehrimize bir marka kazandırma amaçlı bir otel konsepti düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.



Emlak365.com