E-Devlet'ten HES Kodu Nasıl Alınır? E-Devlet HES Kodu Alma Linki!

Türkiye'de koronavirüs vaka sayılarında artışlar meydana gelince alınan ek tedbirler genişletilmeye başlandı.
E-Devlet'ten HES Kodu Nasıl Alınır? E-Devlet HES Kodu Alma Linki!

Türkiye'de koronavirüs vaka sayılarında artışlar meydana gelince alınan ek tedbirler genişletilmeye başlandı. Daha önce seyahatlerde kullanılan Hayat Eve Sığar (HES) kodu artık çok sayıda kuruma girişlerde mecbur tutulmaya başlandı. İlden ile değişen uygulamalarda bankalara girişte dahi istenebilen HES kodu e-devlet üzerinden alınır mı? HES kodu nasıl alınır?

Türkiye'de koronavirüs süreci çok sayıda yeniliğin insanların hayatına girmesine neden oldu. Son günlerde yeniden yaygınlaşmaya başlayan salgın nedeniyle ek tedbirler alınmaya ve alınan tedbirler de genişletilmeye başlandı. Bunlardan en kritiği ise HES kodu ile yapılan işlemler çoğalmaya başladı.



HES kodu olmadan vatandaşlar daha önce şehirler arası seyahatlere çıkamıyorlardı. Hem otobüslerde hem de uçaklarda bu kod ile bilet satılabiliyor. Ancak koronavirüsün yaygınlaşmaya başlaması ile HES kodu kullanımı daha geniş alana yayılmaya başlandı. Bazı illerde kamu kurumlarına HES kodu olmadan girişler yasaklandı. Hatta bazı illerde de HES kodu olmadan bankalara girişlere yasak getirildi. Doğalgaz dağıtım firmalarında fatura ödemek veya bir başka işlem yapmak isteyen vatandaşlara da HES kodu zorunluluğu getirildi.



HES kodu kullanımı yaygınlaşmaya başlayınca vatandaşlar kişiye özel olan bu HES kodlarını nasıl alabileceklerini araştırmaya başladılar. E-devlet üzerinden HES kodu alınır mı? HES kodu alma işlemleri nelerdir? HES kodu nasıl alınır?



HES KODU E-DEVLET ÜZERİNDEN ALINIR MI?



HES kodu almak isteyen vatandaşların ilk öğrenmek istedikleri e-devlet sistemi üzerinden bu konu nasıl alacakları oldu. TC Kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile sisteme giren vatandaşlar Sağlık Bakanlığı'nın hizmetlerini sıraladıklarında “HES Kodu Üretme ve Listeleme” isimli hizmeti tıklarlar. Açılan ekranda yapılan işlemlerle HES kodu saniyeler içerisinde alınabilir.



HES KODU ALMA YÖNTEMLERİ



HES kodu almak isteyen vatandaşlar için iki ayrı yöntem daha bulunmaktadır. Bunlardan birisi SMS yolu ile almaktır. Cep telefonlarının SMS bölümüne HES yazarak boşluk bırakılır ve sırasıyla TC Kimlik Numarası, TC Kimlik Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve Paylaşım Süresi yazılarak 2023'e mesaj gönderilir. Vatandaşların HES kodları bu işlem sonucunda cep telefonlarına SMS olarak gelir.



HES kodu almanın bir diğer yolu akıllı cihazlara kurulabilecek olan Hayat Eve Sığar uygulaması ile olmaktadır. Bu uygulamaya giriş yapan vatandaşlar “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girerler. Burada “HES Kodu Oluştur” butonuna tıklanarak kolaylıkla HES kodu alınabilir.



Emlak365.com