Ebru Gündeş ve Rıza Sarrafın Kanlıca'daki Kaçak Yalısının Yıkım Kararı Durduruldu!

Ünlü şarkıcı Ebru Gündeş ve Rıza Sarrafın Kanlıca'daki kaçak yalısının yıkım kararı mahkeme tarafından durduruldu.
Ebru Gündeş ve Rıza Sarrafın Kanlıca'daki Kaçak Yalısının Yıkım Kararı Durduruldu!

Ünlü şarkıcı Ebru Gündeş ve Rıza Sarrafın Kanlıca'daki kaçak yalısının yıkım kararı mahkeme tarafından durduruldu. Detaylar haberimizde...

Ünlü şarkıcı Ebru Gündeş ve Rıza Sarrafın İstanbul Beykoz Kanlıca’daki kaçak yalılara yıkım kararı çıkmıştı. Ayrıca Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırı bir şekilde tadilat yapıldığı iddia edilmesiyle ünlü şarkıcı Ebru Gündeş ve Rıza Sarraf'a dava açıldı. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırı bir şekilde tadilat yapıldığı iddia edilmesi ile ilgi dava halen devam ederken mahkeme'den süpriz bir karar çıktı.



Dava Durduruldu!



Ünlü şarkıcı Ebru Gündeş ve Rıza Sarrafın Kanlıca'daki kaçak yalısının yıkım kararı mahkeme tarafından durduruldu. Ebru Gündeş ve Rıza Sarrafın Kanlıca'daki evinde yapılan tadilat 2960 Sayılı Boğaziçi Kanunu’na aykırı olduğu anlaşılması üzerine suç duyurusunda bulunulup davalık oldular.



Mahkeme kararı ile yapılan incelemeler sonucunda dikkat çeken gelişmeler oldu. Hazırlanan Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesine göre kaçak yerler tespit edildi ayrıca bina cephesinde doluluk ve boşluk oranlarının değiştirildiği ortaya çıktı.



Karar açıklandı. Açıklanan karara göre yalıların eski haline dönderilmesine ilişkin karar verildi.



Ebru Gündeş Beraat Etti!



Mahkeme Ebru Gündeş’in beraatine suç işleme kastı bulunmadığı gerekçesiyle karar verdi. Fakat Ebru Gündeş Sarraf adına olan yalıda yapılan tadilat nedeni ile ceza almaktan kurtulamadı.



Süha Gökdemir yıl 8 ay hapis ve 80 TL adli para cezası aldı. Gerekçe ise imara aykırı tadilat suçu olduğu tespit edildi. Rıza Sarrafın henüz ifadesini alamayan mahkeme onunla ilgili kararı ayrı bir dosya da işleyecek. Mahkemenin verdiği karara itiraz edildiği ortaya çıktı. Dava devam etmektedir.



Emlak365.com