Ekim Ayı İşçi İlanları İŞKUR'da Yayımlandı! Beden İşçisi, İnşaat İşçisi, Ustabaşı, Şantiye Şefi

Ekim ayında iş bulmak isteyenler için İŞKUR üzerinden çok sayıda iş ilanı yayımlandı. Başvuruların başladığı ve alımların Ekim ayında yapılacağı bu iş ilanlarında yer alan açık kadrolar, bu kadrolara yapılacak olan başvuruların nasıl olacağı ve İŞKUR ilanlarına başvuru yapılabilmesi için üyelik işlemlerinin detayları yazımızda. .
Ekim Ayı İşçi İlanları İŞKUR'da Yayımlandı! Beden İşçisi, İnşaat İşçisi, Ustabaşı, Şantiye Şefi

Ekim ayında iş bulmak isteyenler için İŞKUR üzerinden çok sayıda iş ilanı yayımlandı. Başvuruların başladığı ve alımların Ekim ayında yapılacağı bu iş ilanlarında yer alan açık kadrolar, bu kadrolara yapılacak olan başvuruların nasıl olacağı ve İŞKUR ilanlarına başvuru yapılabilmesi için üyelik işlemlerinin detayları yazımızda.

Pandemi sürecinin etkileriyle iş arayan çok sayıda vatandaşlar istihdama dahil olamadı. Bu kapsamda yeni bir iş arayan vatandaşlar için İŞKUR üzerinden yayımlanan ilan sayısı ise 70 bine yaklaştı. Bu ilanalra başvuruda bulunacak olan vatandaşlar için ilk sırada yer alan meslekler, işçi pozisyonları.



İŞKUR'DA BİNLERCE İŞÇİ ALIMI İÇİN İLANLAR YAYIMLANDI



Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan işçi alım ilanlarında en fazla kadro beden işçisi pozisyonunda. 81 il genelinde on binlerce firma bu alanda yeni duyurular yayımladılar. Bu kadronun dışında yayımlanan işçi alım ilanlarında bazı meslek grupları ön plana çıktı. İnşaat işçisi kadrosu da ön plana çıkan bu meslek gruplarından başında geliyor.



En az okur yazar seviyesinde olan adayların başvuru yapabileceği işçi kadrolarında yer alan diğer koşul ise ikamet şartı. Çok sayıda firma yaş ve ek özellik aramadan beden işçisi alımı yapacağını duyururken açık kadro listesi şu şekilde;



Beden İşçisi (Genel) kadrosu için ilan sayısı: 14020



Beden İşçisi (İnşaat) kadrosu için ilan sayısı: 126



İnşaat İşçisi kadrosu için ilan sayısı: 28



İnşaat Ustası kadrosu için ilan sayısı: 3



Şantiye Şefi-İnşaat kadrosu için ilan sayısı: 3



BAŞVURU İŞLEMLERİ



Bu kadrolara başvuruda bulunacak olan adaylar başvurularını İŞKUR üzerinden elektronik yapacaklar. Öncelikle İŞKUR'da üyelik oluşturacak adaylar sisteme kendilerine ait tüm bilgileri girecekler. Bu sayede üyeliklerini tamamlayanlar İŞKUR İş İlanları Arama sayfasından kadroya göre iş arayacaklar. Kendilerine uygun ilan bulmaları durumunda ise başvuru yap butonu ile başvurularını yapabilecekler.



Emlak365.com