Ekonomi Anketinden Çarpıcı Sonuçlar! Türkiye Ekonomisini En İyi Hangi Lider Yönetir?

Metropoll Araştırma Şirketi tarafından yapılan ekonomi anketinin sonuçları açıklandı. Vatandaş Türkiye ekonomisini en iyi kimin yöneteceğini düşünüyor?
Ekonomi Anketinden Çarpıcı Sonuçlar! Türkiye Ekonomisini En İyi Hangi Lider Yönetir?

Metropoll Araştırma Şirketi tarafından yapılan ekonomi anketinin sonuçları açıklandı. Vatandaş Türkiye ekonomisini en iyi kimin yöneteceğini düşünüyor?

Türkiye'de vatandaşın siyasete dair nabzı anket şirketleri tarafından ölçülmeye devam ediliyor. Metropoll Araştırma Şirketi, Türkiye ekonomisini en iyi kimin yönetebileceğini vatandaşlara sordu.



TÜRKİYE EKONOMİSİNİ EN İYİ HANGİ LİDER YÖNETİR?



Türkiye'de erken seçim ihtimalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Seçimler zamanında yapılacak” açıklamasının ardından ortadan kalkması ile anket şirketleri de farklı konularda seçmenin nabzını ölçmeye başladılar. Son dönemlerde en çok eleştiri konusu olan ekonomi yönetimi hakkında vatandaşın hangi isimlere güvendiğine yönelik bir anket çalışması yapıldı.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIK ARA ÖNDE



Metropoll Araştırma Şirketi vatandaşlara Türkiye ekonomisinin en iyi şekilde hangi liderin yönetebileceğini sordu. Vatandaşların anket sorusuna verdiği cevapta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 38 oy olarak birinci çıktı.



MUHALEFET EKONOMİ ANKETİNDE SINIFTA KALDI!



Ankette ekonomi yönetiminde balarılı olacağına inanılan diğer liderlerin oy oranı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oldukça gerisinde kaldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 11,7, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yüzde 9,7 oy oranı alabildiler.



ALİ BABACAN'IN İLGİNÇ YÜKSELİŞİ!



Ankette en çarpıcı sonuç ise DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın aldığı oy oranı oldu. Seçim anketlerinde DEVA Partisi'nin oy oranı yüzde 1 ile 2 bandında olurken ekonomi yönetiminde Ali Babacan'ın yüzde 7,3 oy oranı alması şaşırtıcı oldu. Ekonomi konusunda Ak Parti hükümetindeki performansı ile güven veren Ali Babacan'ın kişisel desteği oldukça yüksek seviyede bulunuyor.



VATANDAŞ EKONOMİDE DİĞER PARTİLERE GÜVENMİYOR



Anket sonuçlarına göre Türkiye ekonomisini en iyi yönetecek liderler sıralamasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, HDP Genel Başkanı Mithat Sancar'ın ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun oy oranı yüzde2,5 olarak açıklandı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na ekonomi yönetiminde güvenenlerin oranı ise yüzde 1 şeklinde bildirildi.



Emlak365.com