Ekonomi Gelişmelerinin Ardından İlk Anket! AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti'nin Oy Oranları

Geçtiğimiz aylarda gündemden düşmeyen ekonomi gelişmelerinin ardından partilerin oy oranlarına ilişkin bir anket gerçekleştirildi.
Ekonomi Gelişmelerinin Ardından İlk Anket! AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti'nin Oy Oranları

Geçtiğimiz aylarda gündemden düşmeyen ekonomi gelişmelerinin ardından partilerin oy oranlarına ilişkin bir anket gerçekleştirildi. Optimar Araştırma Şirketi tarafından gerçekleştirilen ankette AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti'nin oy oranlarının yanında kararsızların oy oranları dikkat çekti.

Siyasi gündemin yoğun olduğu sonbahar döneminde basında yer alan başlıkların başında ekonomi gündemi vardı.



Döviz kurunun tarihi seviyelere çıktığı süreçte alım gücünün azalması ve bu alanda yaşanan son gelişmeler hem vatandaşların hemde siyasilerin en önemli konu başlığı oldu. Ekonominin zirvede yer aldığı dönemde ise vatandaşlara hangi partiye oy verecekleri soruldu.



PARTİLERİN OY ORANLARINA İLİŞKİN SON ANKET SONUÇLARI



Optimar Araştırma Şirketi tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Optimar Araştırma Şirketi sahibi Hilmi Daşdemir tarafından Yeni dönemin siyasal kodları adlı yazı ile değerlendirilen anket sonuçlarında en dikkat çeken oran kararsızlara ait oldu.



Optimar Araştırma Şirketi sahibi Hilmi Daşdemir, Star'da yayımlanan yazısında, Ekonomi ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası sonrası yerine atanan Lütfü Elvan’dan beklentiler ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi ve hukuk alanında oluşan beklentilerin yeni dönemde siyasetin belirleyici unsurları olacağı ifade edildi.



Oy Oranları Listesi



Optimar Araştırma Şirketi'nce farklı şehirlerde gerçekleştirilen ankette vatandaşlara 'Bu Pazar Seçim Olsa Hangi Partiye Oy Verirsiniz?' sorusu yöneltildi. 26 ilde 2047 katılımcı ile hem yüz yüze hem de CATI yöntemiyle gerçekleştirilen anket sonuçları şöyle açıklandı.



Ekonomi Gelişmelerinin Ardından İlk Anket! AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti'nin Oy Oranları



Emlak365.com