Ekrem İmamoğlu: Metro Vergileri Zulümdür, Çok Ciddi Yatırımlar Yapabiliriz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu metro hattı incelemeleri sırasında yapmış olduğu konuşmasında raylı sistemle ulaşımda alınan vergilere ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ekrem İmamoğlu: Metro Vergileri Zulümdür, Çok Ciddi Yatırımlar Yapabiliriz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu metro hattı incelemeleri sırasında yapmış olduğu konuşmasında raylı sistemle ulaşımda alınan vergilere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu vergilerin zulüm olduğunu ifade eden İBB Başkanı İmamoğlu, bu paralarla çok daha ciddi yatırımlar yapılabileceğini söyledi.

Finansman sorunu nedeniyle yapımı bir süreliğine durdurulan Dudullu-Bostancı Metro hattı daha sonra sorunların çözülmesiyle Temmuz ayı içerisinde yeniden başlamıştı.



Bu kapsamda çalışmaların devam ettiği Dudullu-Bostancı Metro hattına İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretinde söz konusu metro hattında devam eden çalışmaları inceleyen İmamoğlu daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.



EKREM İMAMOĞLU'NDAN VERGİ ELEŞTİRİSİ



İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşmasının başında söz konusu metro projesinde gelinen noktayı ve hedeflenen hizmete dair bilgiler verdi. Projenin açılmasıyla birlikte metro hattında günlük 450 ile 550 bin yolcu taşınacağını ifade eden İmamoğlu metro hattının çok sayıda ana bağlantıyla kesişmesine değindi. Çalışmaları devam eden hattın ne zaman açılacağına ilişkin de görüşlerini açıklayan İmamoğlu 2021'de biz, bu hattı hayata geçirmek istiyoruz, dedi.



Raylı Sistemde Vergi Muafiyeti Olmalı



Açıklamalarında raylı sistemle ulaşımda alınan vergilere de değinen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu bu alanda bir muafiyet olmasını talep etti.



Ekrem İmamoğlu: Metro Vergileri Zulümdür, Çok Ciddi Yatırımlar Yapabiliriz



"Bir şeyi daha alkışlamak isteyebiliriz. Özellikle raylı sistemler gibi toplu taşıma unsurunun birtakım muafiyetlere sahip olmasını arzu ederiz. Yani Bakanlığın bunu çalışması lazım. Şurada ödediğimiz KDV’ler, şurada ödediğimiz vergilere bence yazıktır. Bu tür şeyler, zulümdür. Bu tür katkılarla biz, aslında çok daha ciddi yatırımlar yapabiliriz diye düşünüyorum."



İmamoğlu konuşmasının sonunda muafiyetin çok önemli olduğunu vurgulayarak bu değerin çok büyük rakamlar tuttuğunu ifade etti. Bu alanda sorunların çözülmesi durumunda ise yatırımların daha güçlü seviyelere çıkabileceğini ifade etti.



Emlak365.com