Ekrem İmamoğlu Ve Mansur Yavaş'tan Çok Çarpıcı Açıklamalar! Açıklanan Koronavirüs Rakamları Doğru Değil Mi?

Türkiye'de Sağlık Bakanlığı'nın koordinasyonunda her gün açıklanan koronavirüs rakamları ile alakalı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundular.
Ekrem İmamoğlu Ve Mansur Yavaş'tan Çok Çarpıcı Açıklamalar! Açıklanan Koronavirüs Rakamları Doğru Değil Mi?

Türkiye'de Sağlık Bakanlığı'nın koordinasyonunda her gün açıklanan koronavirüs rakamları ile alakalı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundular. Yavaş ve İmamoğlu açıklanan koronavirüs rakamlarının gerçeği yansıtmadığını söylediler.

Türkiye'de son günlerde koronavirüs vaka sayıları artmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 29 Ağustos 2020 gününe dair açıkladığı koronavirüs tablosuna göre 1.549 yeni vaka tespiti yapılırken son 24 saatte ise 39 vatandaş koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Ancak Bakan Koca'nın açıkladığı bu rakanların gerçek olup olmadığı konusunda büyük bir tartışmanın da fitili alevlendi.



AÇIKLANAN KORONAVİRÜS RAKAMLARI DOĞRU DEĞİL Mİ?



Türk Tabipler Birliği (TTB) koronavirüs sürecinin başından itibaren Sağlık Bakanlığı verilerinin doğru olmadığı ve olduğundan çok daha az rakamların günlük rakam olarak açıklandığını iddia ediyor. TTB'nin bu yöndeki değerlendirmesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından da dile getirilmeye başlandı.



TÜRKİYE'DE AÇIKLANAN RAKAM KADAR İSTANBUL'DA ÖLEN VATANDAŞ VAR!



Rakamların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Ekrem İmamoğlu, “Türkiye'deki sayı kadar İstanbul'da bulaşıcı hastalıktan ölenler var. Bunu söylersek kıyamet kopar. Ancak bizde bu rakamlar mevcut. Bu rakamlar bir dönem kamuya açıktı ve isteyen herkes e-devlet üzerinden görebiliyordu. Ancak bu imkan yetkililerce kısıtlandı. Biz tartışma açmak istemiyoruz. Tek derdimiz şeffaflık. Biz bu rakamları bazı siyasilere verdik ama bunu konuşan herkesi hain ilan ediyorlar. Bunu doğru açıklarsak tedbirlere verilen önem artar. Ancak bunu yapmıyorlar ve vatandaşımız da gerektiği gibi tedbirleri uygulamıyor.” dedi.



TÜM ÖLÜMLERİ BELEDİYELER KAYIT ALTINA ALIYOR



Türkiye'de ölümler konusunda belediyelerden bir bilgi gizlenmesinin mümkün olmadığını söyleyen Ekrem İmamoğlu, “Kimden neyi gizliyorsunuz? Biz tüm ölümleri kayıt altına alan bir kurumuz. Mezarlıklar Müdürlüğü bizim kurumumuz. Ölüm nakillerini yapan biziz. Tüm ölümler doğal olarak bize geliyor.” ifadelerini kullandı.



KORONAVİRÜS SÜRECİNDE ÇALIŞMALARIMIZ ENGELLENDİ



Koronavirüs sürecin yaptıkları çalışmaların engellenmesi için iktidar tarafından büyük bir gayret gösterildiğini söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Biz koronavirüs salgını etkin olmaya başladığında sokaklara konteynerler kurarak vatandaşlarımızın ateşlerini ölçmek istedik. Bize bunun iznini vermediler. Sonra polislerin ellerine cihazları verip sokaklarda vatandaşlarımızın ateşleri ölçmeye başladılar. Bizimle kamuoyu önünde tartışma yapmak istiyorlar ama bizim derdimiz bu salgından vatandaşımızı daha etkin şekilde nasıl koruruz olduğu için onlara bu imkanı vermedik.” dedi.



ANKARA'DA 563 KİŞİ KORONAVİRÜS NEDENİYLE ÖLDÜ



Açıklanan rakamların doğru olmadığını söyleyen Mansur Yavaş, “Ankara'da toplamda 563 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. TBMM bir araştırma komisyonu kursun ve belediye başkanları gidip doğru rakamları bu komisyonda söylesinler. Sonra da Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı rakamlarla bu rakamlar karşılaştırılsın. Aradaki farkı insanın aklı almaz. Rakamları az açıklayarak kime ne fayda sağlıyorsunuz. Aksine fazla açıklayın ki vatandaş tedbirlere ciddiyetle sarılsın. İkna ederek, korkutarak ve biraz da zorlayarak bu tedbirlere önem vermeliyiz. Aksi durumda bu işin altından ülkece kalkamayacağız.” dedi.



BECERİP VATANDAŞA MASKE BİLE DAĞITAMADILAR!



Türkiye'de iktidarın muhalefet belediyelerine yönelik düşmanca bir tutum takındığını söyleyen Mansur Yavaş, “Biz seçilmeden önce bizim üçin bunlar üç koyun güdemez ortalık çöp dağları ile dolar diyordular. Dua etsinler biz seçildik de koronavirüs sürecinde aktif rol oynadık. Becerip vatandaşa maske bile dağıtamadılar.” ifadelerini kullandı.



Emlak365.com