Enkaz Altından Çıkan Mektup Gözyaşlarına Boğdu!

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremde bazı binalar yıkılmış, yıkılan binaların enkazı altında günlerce arama kurtarma çalışmaları yürütülmüştü. Bazı kişiler enkaz altından sağ çıkarılırken ne yazık ki 119 kişi hayatını kaybetmişti. Enkaz altında bulunan eşyalar sahiplerine teslim edilmeye başlanırken enkaz altından çıkarılan mektup okuyanları göz yaşlarına boğdu.
Enkaz Altından Çıkan Mektup Gözyaşlarına Boğdu!

Türkiye 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremle sarsılmış, İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana gelen deprem 16 saniye sürmüştü. Yaşanan depremin şiddetini AFAD 6.6 olarak açıklarken Kandilli Rasathanesi ise 6,9 olarak duyurmuş, ne yazık ki bazı binalarda çökme ve yıkılma meydana gelmişti.

Depremin ardından çöken binalarda arama kurtarma çalışmalarına başlanmış, pek çok binada günlerce devam eden kurtarma çalışmalarına Aylan bebekte olduğu gibi mucizeler yaşanmıştı. Özellikle de Bayraklı ve Bornova ilçelerinde bulunan binalar depremden daha ağır hasar alırken bölgede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da kentsel dönüşüm çalışmalarına başlanmıştı.

DEPREMİN ENKAZI ALTINDAN ÇIKAN ANNELER GÜNÜ MEKTUBU GÖZYAŞLARINA BOĞDU!

Süreçte depremin yaraları sarılmaya devam ederken deprem enkazı altından çıkarılan eşyalarda sahiplerine teslim edilmeye devam ediliyor. Depreme o gün işyerinde yakalanan ve hemen eve koşan 28 yaşındaki Yağmur Gürman evinin enkazındaki çalışmalarda günlerce umutla beklemiş ancak enkazdan ne yazık ki 49 yaşındaki annesi ile 2,5 yaşındaki oğlunun cansız bedenleri çıkarılmıştı.

Enkaz başında döktüğü göz yaşları ile Türkiye'yi yasa boğan Gürman birkere daha duygu dolu anlar yaşattı. Güvenlik güçleri tarafından kendisine teslim edilen eşyalarını incelerken annesine 10 sene yazmış olduğu mektubu bulan Gürman "Yeni anne olmuşken, anneliğe alışırken bir anda evladını kaybetmek, yıllarca gözünün içine baktığın annenin bir anda yok olması dayanılmaz bir acı. Bu duygunun bir tarifi yok, her gün zor” diyerek kendisinin bomboş hissettiğini söyledi.

Annesine her anneler gününde mektup yazarak çiçek aldığını belirten Gürman kendisine teslim edilen eşyaları incelerken bu mektupları da bulduğunu, annesinin her mektubunu sakladığını belirterek annesi ile çocuğunun enkazın altından kucak kucağa çıkarıldığını ve annesinin çocuğunu kurtarmak için mücadele ederken hayatını kaybettiğini söyledi.