Erdoğan Kıbrıs'ta Ne Açıklayacak! Kulislerde Konuşulan 5 Olası Senaryo

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün KKTY'yi ziyaret edecek. Erdoğan bugün ne müjde verecek, yeni müjde en olabilir, açıklama kaçta?
Erdoğan Kıbrıs'ta Ne Açıklayacak! Kulislerde Konuşulan 5 Olası Senaryo

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret edecek. 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 47. Yıldönümü Töreni etkinliklerine katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan Lefkoşa’da yapılacak olan etkinliklerde müjdeli bir haber vereceğini duyurmuştu.

Verilecek olan müjde hem Kıbrıs hem de Türkiye’de büyük heyecana neden olurken süreçte açıklanması muhtemel 5 müjde senaryosu da basına sızdırıldı. Özellikle de Kıbrıs fısıltı gazeteleri üzerinden yayılan haberlerde düzenlenecek olan törenler kapsamında verilebilecek olan olası müjde senaryoları belirlendi.

AZERBAYCAN İLE KKTC DİPLOMATİK İLİŞKİ KURABİLİR!

KKTC’nin tanınması adına büyük önem taşıyan bir adım olarak kabul edilen Azerbaycan’ın KKTC ile diplomatik ilişki kurma kararı kulislerde konuşulan ilk müjde senaryolarından biri olarak öne çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “uzun süredir hazırlıklarımız devam ediyor” açıklaması ile heyecan yaratan müjde açıklaması kapsamında Azerbaycan kulisi öne çıktı. Lefkoşa’da Azerbaycan Meclisi dostluk grubuna üye 5 vekilin temaslarda bulunması ve 3 gündür bölgede olmaları da bu ihtimali güçlendirdi.

KAPALI MARAŞ BÖLGESİNE İLİŞKİN KULİSLER

Akdeniz’in Las Vegas’ı olarak anılan Maraş Bölgesinin açılması ile beraber Rumlara bölgeye dönüş çağrısı yapılması da müjde beklentileri arasında yer aldı. Erdoğan Maraş bölgesinde yapımları tamamlanan Maraş Millet Bahçesi ve restorasyonu tamamlanan Bilal Ağa Mescidi ya da halk arasında anılan ismi ile Vakıflar Cami için düzenlenecek açılış törenine katılacak. Bölgede taşınmazı olan Rumlara, Erdoğan evinize dönün çağrısı yaparken bu çağrıya yanıt veren Rumlar KKTC yönetimi altında olan bölgeye giriş yapacak. Bu da Kıbrıs’ın elini güçlendirecek.

Erdoğan Kıbrıs'ta Ne Açıklayacak! Kulislerde Konuşulan 5 Olası Senaryo

GEÇİTKALE ASKERİ ÜSSÜ TEKRAR FAALİYETE ALINABİLİR!

Bir diğer müjde beklentisi de Türk savaş uçaklarının inişi için 1974 senesinde inşa edilen, sonrasında ise atıl durumda kalan Geçitkale askeri üssü konusunda oluştu. Söz konusu üssün 2019 senesinde ilk kez SİHA inişi yapılmasının ardından daimi SİHA üssü haline getirilmesi gündemde. GAZİMAĞUSA DENİZ ÜSSÜ KURULMASI Türk donanmasının kullanması adına Gazimağusa bölgesine yeni bir deniz üssü inşa edilmesi de beklenen müjdeler arasında bulunuyor. Hatırlanacağı üzere daha önce şimdiki limanın 40 km doğu bölgesine taşınarak burada Türk donanması için yeni bir deniz üssü inşa edilmesi gündeme gelmişti.

TÜRKİYE AKDENİZ’DE ARADIĞI DOĞALGAZI BULDU MU?

Geride bıraktığımız yaz döneminde Türk arama gemileri Kıbrıs açıklarında ve Akdeniz bölgesinde doğalgaz arama çalışmaları başlatmıştı. Türkiye’nin Avrupa Birliği ile karşı karşıya kalmasına neden olan arama çalışmalarından müjdeli bir haber gelebileceği belirtiliyor.