Erken uyarı sistemi alarm verdi! Çok şiddetli geliyor ACİL tedbir alınsın

Türkiye genelinde ne yazık ki doğal afetler peş peşe yaşanırken erken uyarı sistemi bir kere daha devreye girdi Türkiye için alarm verildi.
Erken uyarı sistemi alarm verdi! Çok şiddetli geliyor ACİL tedbir alınsın

Türkiye doğal afetler ile boğuşmaya devam ederken son dönemde küresel iklim değişikliğinin etkileri daha ağır hissedilmeye başlanmıştı. Temmuz ayında sıcaklık rekoru kırılırken son yılların en sıcak Temmuz ayı geride kalmıştı. Ağustos ayı da rekor sıcaklıklar ile başlarken cehennem sıcakları erken bastırmıştı.

Türkiye için yeni sıcaklık uyarısı yapıldı. Önümüzdeki hafta itibari ile Türkiye'ye giriş yapacak yeni sıcak hava dalgası ne yazık ki bir kere daha hayatı kabusa çevirecek. Aşırı sıcaklar özellikle de kronik hastalığı olan, 65 yaş üstü kişiler ve çocukları olumsuz etkileyecek. Bu nedenle belirtilen grup içerisine giren kişilerin tedbir almaları istendi.

AŞIRI SICAK HAVALAR YENİDEN GELİYOR! AĞUSTOS AYINDA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji kaynakları Ağustos ayı için hava durum tahmin raporu yayımlarken Ağustos ayının da aşırı sıcak havaların etkisi altında geçeceği ifade edildi. Bu tahminlerden biri de Meteoroloji Bey hesabı tarafından paylaşılırken konu hakkında yapılan paylaşımda, "Türkiye Önümüzdeki 2 hafta daha normalden sıcak ve kurak tarafta" denilerek 2 hafta boyunca normalden daha sıcak ve kurak havanın etkili olacağı belirtildi.

meteoroloji.jpg

Özellikle de kuraklık uyarısı yapılırken Türkiye'de aşırı sıcak hava nedeniyle kuraklık yaşanabileceği, su kaynaklarının dikkatli kullanılması gerektiği belirtildi. Barajların doluluk oranları her geçen gün azalırken içme suyu sıkıntısı yaşanmaması için araba ve halı yıkama işlemlerinin yapılmaması istendi. Sıcak havaların Ağustos ayı sonuna kadar sürmesi bekleniyor...

Genel Yayın Yönetmeni