Ermeniler Yıkıp, Yakmaya Başladı! Konut, İdari Bina ve Dükkanlar Ateşe Veriliyor

Azerbaycan ordusu tarafından ağır bir yenilgiye uğratılan Ermeniler 10 Kasım 2020 tarihinde imzalanan ateşkes kapsamında bazı kentleri iade etmek zorunda kalmıştı.
Ermeniler Yıkıp, Yakmaya Başladı! Konut, İdari Bina ve Dükkanlar Ateşe Veriliyor

Azerbaycan ordusu tarafından ağır bir yenilgiye uğratılan Ermeniler 10 Kasım 2020 tarihinde imzalanan ateşkes kapsamında bazı kentleri iade etmek zorunda kalmıştı. Ancak Ermeniler yine sözlerinde durmadı ve iade etmek zorunda olduğu bazı kentlerde boşaltacakları konut, idari bina ve dükkanları ateşe vermeye başladı. Detaylar haberimizde...

Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycan ordusu tarafından ağır bir hezimete uğratılan Ermenistan 10 Kasım 2020 tarihinde zorunlu olarak ateşkes anlaşması imzalamak zorunda kalmıştı. Taraflar arasında imzalanan ateşkes anlaşması kapsamında bazı kentler Ermeniler tarafından Azerbaycan'a devredilecekti.



İmzalanan anlaşma kapsamında Ermeniler devir konusunda anlaşma sağlanan kentlerden çekilmeye başlandı. Ancak boşaltılan kentlerde beklendiği üzere Ermeniler geri çekilirken boşalttıkları yerlerde kalan konut, dükkan ve idari binaları ateşe vermeye başladı.



ERMENİLER BOŞALTTIKLARI KONUTLARI, DÜKKANLARI VE İDARİ BİNALARI ATEŞE VERMEYE BAŞLADI!



Yaklaşık olarak 44 gün süren ve Azerbaycan ordusunun mutlak galibiyeti ile sonuçlanan İkinci Karabağ Savaşı sonrası Azerbaycan tüm isteklerini elde etti. Elde edilen büyük zafer sonrası Ermenistan geri çekilme sözü verdiği kentleri boşaltmaya başlarken beklendiği üzere boşaltılan kentler Ermeniler tarafından ateşe verilmeye başlandı.



Konu hakkında haber hazırlayan Sputnik Armenia “Buradaki köy ve kasabalarda kimse kalmıyor. Herkes Ermenistan istikametine kaçıyor. Evlerin dış kapısını kapatmadan önce kendileri binayı ateşe veriyor” şeklinde durumdan takipçilerini haberdar ederken basın mensuplarına konuşan bir Ermeniszan vatandaşı ise "Varlıklarımızı Azerbaycan’a tepside sunmak niyetinde değiliz. Meralarımız, maden ve taş ocaklarımız onlara kalmayacak. Yıkılsın daha iyi” diyerek yaşananları gözönüne serdi.



Ermeniler Yıkıp, Yakmaya Başladı! Konut, İdari Bina ve Dükkanlar Ateşe Veriliyor



Ermeni vatandaşları boşalttıkları konutları ve dükkanları eşyalarını taşıdıktan sonra ateşe verirken yine hükümet konakları da sistematik bir şekilde yakmaya devam ediyor.



Emlak365.com