Evinde İnterneti Olan Herkesi İlgilendiriyor! Mahkemeden Emsal Cayma Bedeli İade Kararı Çıktı

Türkiye'de internet abonesi olan kişi sayısı her geçen gün artarken ne yazık ki abone olurken imzalanan sözleşmeler pek çok kişinin mağdur olmasına neden oluyor.
Evinde İnterneti Olan Herkesi İlgilendiriyor! Mahkemeden Emsal Cayma Bedeli İade Kararı Çıktı

Türkiye'de internet abonesi olan kişi sayısı her geçen gün artarken ne yazık ki abone olurken imzalanan sözleşmeler pek çok kişinin mağdur olmasına neden oluyor. Özellikle de ucuz internet bağlatmak isteyen kişilerin tercih ettiği taahhütlü internet paketleri için kesilen yüksek cayma bedelleri büyük tepki çekiyordu. Mahkemeden çıkan emsal karar haberimizde!

Özellikle de koronavirüs salgını döneminde herkesin evde olması nedeniyle internet kullanım miktarı rekor oranda artarken bu da internette hız sorunları ve kesilme şikayetlerinde rekor artış yaşanmasına neden oldu. İnsanların evden çalışma sistemine geçiş yapması, çocukların uzaktan eğitime başlaması ile beraber nerede ise Türkiye'de interneti olmayan ev kalmazken süreçte yeni abonelik başvurusunda vatandaş ucuz internet kullanabilmek adına taahhütlü internet almayı tercih ediyordu.



Ancak taahhüt veren kişiler pek anlamadan ve okumadan imza attıkları internet abonelik sözleşmesi nedeniyle aboneliklerini iptal ettirmek istedikleri anda son derece yüksek tutarda talep edilen cayma bedeli ücreti nedeniyle mağdur oluyordu Konu hakkında sonunda mahkemeden beklenen emsal karar çıktı.



İNTERNET ABONELİĞİNİ İPTAL EDEN KİŞİLERDEN ALINAN CAYMA BEDELİ PARASI İADESİ İÇİN TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ MAHKEMESİNDEN EMSAL KARAR ÇIKTI!



Süreçte internetini çeşitli nedenlerle iptal ettirmek isteyen kişilerin bu kararlarını ertelemesine neden olan cayma bedeli hakkında emsal karar çıktı. Davaya konu olan olay Konya'da yaşandı. Konya' da yaşayan vatandaş evine bağlattığı internet taahhüt edilenden az olduğu için internetini iptal ettirme kararı aldı. Ancak internet servis sağlayıcı firma sözleşmesi olduğunu belirterek vatandaştan cayma bedeli adı altında 1.200 TL ücret talep etti.



Vatandaş internetini iptal ettirmek adına cezayı ödemeyi kabul etti ve internet hattını kapattırdı. Ödediği parayı geri almak için ise mahkemeye başvurdu. Konu hakkında açıklama yapan O.K. "İnternet bağlatmak için başvuruda bulundum ve 90 liraya abone oldum. Ancak internetim çok yavaştı. Birkaç kez müşteri hizmetlerini aradım ancak bir sonuç alamadım.



Ardından internet hızını artırmak için paketinizi yükseltelim dediler. 150 lira dediler kabul ettim. İlk ay internetim gayet hızlıydı ancak 2. ay yine aynı sorunları yaşamaya devam ettim. İnternet hız testi yapmaya başladım ve bu hız testi sonuçlarının ekran görüntülerini alarak kaydetmeye başladım. Daha sonra avukatım ile temasa geçtim ve konu hakkında çalışmaya başladık. Bu deliller ile mahkemeye başvurdum ve bu sayede haklı bulundum. Abonelik iptali için ödemiş olduğum 1.200 TL parayı geri aldım" dedi.





MAHKEMENİN VERDİĞİ EMSAL KARAR MİLYONLARCA KİŞİYE UMUT IŞIĞI OLDU!



Alınan karar evinde internet hız sorunu yaşayan ancak taahhüt verdiği için aboneliğini iptal ettiremeyen kişiler için de umut ışığı oldu. Bu kişilerin de sorun yaşadıkları dönemlerde hız testi yapmaları, hız testinde taahhüt edilen rakamın altında kalması durumunda ekran görüntüsü alınarak kayıt edilmesi öneriliyor. Tüketici hakem heyeti tarafından verilen kararlar da mahkeme kararı olarak kabul edilirken firma, kurum, kuruluş ve kişiler bu karara uymakla yükümlü tutuluyor.



Emlak365.com