Evinde Kedi, Köpek, Evcil Hayvan Besleyenler Dikkat! Hayvan Hakları Kanun Teklifi Meclise Geliyor, 10 Bin TL Para Cezası Verilecek

Hayvanlara işkence ve kötü muamelenin önüne geçilmesi adına Meclis gündemine alınması beklenen Hayvan Hakları Yasası ile evinde kedi, köpek ve evcil hayvan besleyen kişileri yakından ilgilendiren bir yasal düzenleme gündeme geldi.
Evinde Kedi, Köpek, Evcil Hayvan Besleyenler Dikkat! Hayvan Hakları Kanun Teklifi Meclise Geliyor, 10 Bin TL Para Cezası Verilecek

Hayvanlara işkence ve kötü muamelenin önüne geçilmesi adına Meclis gündemine alınması beklenen Hayvan Hakları Yasası ile evinde kedi, köpek ve evcil hayvan besleyen kişileri yakından ilgilendiren bir yasal düzenleme gündeme geldi. Yapılan düzenleme yasalaştığı yani meclisten geçildiği anda evde beslenen evcil hayvanlara çip takılacak, beslemiş olduğu evcil hayvanı sokağa bırakan kişilere 10 bin lira para cezası uygulanacak.

Son dönemde evcil hayvanlara yapılan eziyet, işkence ve kötü muamele haberleri peş peşe gelmeye devam ederken hayvanseverlerin beklemiş oldukları Hayvan Hakları Yasası bir türlü meclis gündemine alınamamıştı.



BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ: HAYVAN HAKLARI YASASI SON DURUMU NE, NE ZAMAN MECLİSE GELECEK, HAVYANLARI KORUMA KANUNU NE ZAMAN ÇIKACAK?



Hürriyet Gazetesi yazarı Nuray Babacan tarafından yapılan habere göre yaklaşık 10 senedir tartışılan ancak bir türlü yasalaşmayan Hayvan Hakları Kanun Teklifi için yeni bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son zamanlarda peş peşe gelen hayvanlara kötü muamele, eziyet ve işkence haberleri sonrası kurmaylarına bizzat talimat vererecek söz konusu yasa teklifinin acilen yasalaştırılmasın istedi.



Mecliste üzerinde görüşmelerin sürdüğü 2021 bütçe yasa teklifi yasalaştığı anda getirilecek ilk yeni kanun teklifi Hayvanları Koruma Kanunu olacak. TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da hazırlanan iki kanun teklifi taslağı bulunurken bu iki taslak üzerinde parti heyetleri görüşmelere başladı. Ortak olarak hazırlanması planlanan yeni yasa tasarısında oldukça ağır yaptırımlarda gündemde.



Evinde Kedi, Köpek, Evcil Hayvan Besleyenler Dikkat! Hayvan Hakları Kanun Teklifi Meclise Geliyor, 10 Bin TL Para Cezası Verilecek



EVDE, APARTMANDA KEDİ KÖPEK BESLEMEK İSTEYENLER, EVCİL HAYVAN BAKANLAR DİKKAT!



Yapılan yeni düzenlemede en dikkat çeken maddelerden biri de evinde kedi köpek, evcil hayvan beslemek isteyenler ve besleyen kişileri ilgilendiriyor. Son yıllarda pet shoplarda satılan evcil hayvanların bir süre sonra sokağa bırakılması sonucu artan sahipsiz hayvanların sayılarının artması üzerine yeni bir uygulama gündeme getirildi.



Kanun teklifi bu şekilde yasalaşırsa evcil hayvanların tümüne çip takılacak. Çip takılan evcil ev hayvanını sokağa bırakan kişilere durumun tespit edilmesi halinde 10 bin lira para cezası kesilecek. Yani artık kimse sahiplendiği hayvanını sıkıldığı ya da bakamadığı gibi gerekçelerle istediği zaman sokağa başıboş bir şekilde salamayacak.



Emlak365.com