Evlerde Kullanılan Hangi Aletler Kaç TL'lik Elektrik Harcıyorlar?

Pandemi sürecinde insanların evlerinde daha çok vakit geçirir olması bazı ek masrafların da doğmasına neden oldu.
Evlerde Kullanılan Hangi Aletler Kaç TL'lik Elektrik Harcıyorlar?

Pandemi sürecinde insanların evlerinde daha çok vakit geçirir olması bazı ek masrafların da doğmasına neden oldu. Kabaran elektrik faturaları bu dönem en çok şikayet edilen konular arasında yer aldı. Peki evlerdi hangi aletler ne kadar elektrik harcıyor? İşte cevapları...

Pandemi sürecinde insanlara sürekli olarak evlerde kalmaları tavsiye edilirken bu durum elektrik faturalarının kabarmasına neden oldu. Evlerde hangi aletin ne kadar elektrik masrafı çıkardığı merak konusu oldu.



EVLERDE ELEKTRİK FATURALARI KATLANDI!



Yüksek elektrik faturaları herkesin derdi olmuş durumda. 4 kişilik bir ailenin aylık elektrik faturaları 150 TL ile 500 TL arasında değişebiliyor. Faturaları bu kadar kabartan durumlar merak edilmeye başlandı. Bu merak ise CK Enerji Boğaziçi Elektrik tarafından cevaplandırıldı. İşte evlerdeki elektrik tüketimlerinin aletlere göre dağılımının detayları...



KOMBİLER AYLIK KAÇ LİRALIK ELEKTRİK HARCAR?



Kombiler doğal gaz faturalarını kabarttıkları gibi aynı zamanda elektrik faturalarını da arttırıyorlar. Kış aylarında günde 8-10 saat kombi kullanımı yapılabiliyor. Haftanın her günü bu sürelerde kombi çalıştırılınca elektrik tüketimi artıyor. Haftanın her günü 8-10 saat arasında çalıştırılan kombinin faturaya yansıması 35 TL olabiliyor.



KLİMAYLA ISINANLAR DİKKAT!



Kışın ısınma için klimayı tercih edenler çok kabarık bir faturayı göze alıyorlar. Doğal gaz maliyetinin sıfırlandığı durumda elektrik maliyeti ise katlanıyor. Her gün 8 saat çalıştırılan klimanın faturaya katkısı 191 TL oluyor.



ELEKTRİK CANAVARI ELEKTRİKLİ KALORİFERLER!



Isınmada tercih edilen seçeneklerden birisi olan elektrikli kaloriferler de adeta bir elektrik canavarı vazifesi görüyorlar. Günde 8 saat çalıştırılan bir elektrikli kalorifer faturaya 442 TL olarak yansıyor. Bu rakam da oldukça yüksek olduğundan elektrikli kalorifer pek fazla tercih edilen ısınma yolu değil.



HAFTADA 6 SAAT ÇALIŞAN FIRINLAR KAÇ TL'LİK ELEKTRİK HARCAR?



Pandemi sürecinde restoranlar ve kafelere gidilemyince vatandaşlar evlerinde kendilerine özel yemek yapmayı tercih ediyorlar. Bunlarda da en çok çalışan mutfak aleti fırınlar oluyor. Fırınların çalışma sürelerine göre elektrik faturaları da yükseliyor. Haftada 6 saat fırın çalışması durumunda aylık elektrik faturasına bunun yansıması 11.85 TL oluyor. Fırın çalışma süresi arttıkça faturadaki maliyet de yükseliyor.



SU ISITICILARI ELEKTRİK HARCAMASI



Evlerde en çok kullanılan elektrikli aletlerden birisi de pratik olmaları açısından su ısıtıcılarıdır. Aslında doğal gaz tasarrufu yapalım derken elektrik harcaması katlanıp gidiyor. Her gün yarım saat çalıştırılan bir su ısıtıcısı faturaya 24,3 TL olarka yansıyor. Bu da çok ciddi bir maliyeti beraberinde getiriyor. Zira tek elektrikli ev aletiniz su ısıtıcıları değil!



SAÇ KURUTMA MAKİNESİ ELEKTRİK MALİYETİ



Saç kurutma makineleri de evlerde özellikle kış aylarında çokça kullanılan aletlerden birisi oluyor. 4 kişilik bir ailede 4 kişinin de saç kurutma makinesi kullanması elektrik faturasına etki ediyor. Tek bir kişi haftada 4 gün toplam 12 dakika saç kurutma makinesi çalıştırırsa fatura maliyeti ayda 5,56 TL oluyor. Kişi sayısı arttıkça maliyet de yükseliyor.



DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR ELEKTRİK FATURALARINA NASIL YANSIYOR?



Pandemi döneminde evden çalışma çok önemli bir çalışma şekli haline dönüştü. Ancak bu durum çalışanlara ek maliyet olarak yansıyor. Bir dizüstü bilgisayarın günde 8 saat açık olması aylık elektrik faturasına 15.93 TL ekleme yapılmasına neden oluyor.



TELEVİZYONLARIN ELEKTRİK HARCAMA MALİYETLERİ



Evlerin vazgeçilmezlerinden birisi de televizyonlar. İnsanlar evde vakit geçirmek için en çok televizyon başında oyalanabiliyorlar. Hatta bazı evlerde televizyon neredeyse hiç kapanmıyor. Hal böyle olunca televizyonların elektrik maliyetleri de merak ediliyor. Günde 7 saat açık olan bir televizyonun aylık elektrik faturasına yansıması 15.17 TL olduğu bildirildi.



Emlak365.com