Facebook Hesabı Nasıl Kapatılır? Kapatılan Facebook Hesabı Tekrar Açılır Mı?

Facebook hesabı kapatmak, kişinin hesabını kalıcı olarak silmesidir. Facebook hesabı kişinin sadece kendi adına kullanabileceği kişisel bir sosyal medya hesabıdır. Bunun dışında kişi işletmesi adına veya işletmesinin reklamını yapmak adına da Facebook hesabı oluşturabilmektedir. Facebook hesabını kalıcı olarak kapatmak isteyen kişi iki yoldan hesabını kapatabilir.
Facebook Hesabı Nasıl Kapatılır? Kapatılan Facebook Hesabı Tekrar Açılır Mı?

Facebook hesabı kapatmak, kişinin hesabını kalıcı olarak silmesidir. Facebook hesabı kişinin sadece kendi adına kullanabileceği kişisel bir sosyal medya hesabıdır. Bunun dışında kişi işletmesi adına veya işletmesinin reklamını yapmak adına da Facebook hesabı oluşturabilmektedir. Facebook hesabını kalıcı olarak kapatmak isteyen kişi iki yoldan hesabını kapatabilir

Facebook hesabı kapatmak, kişinin hesabını kalıcı olarak silmesidir. Facebook hesabı kişinin sadece kendi adına kullanabileceği kişisel bir sosyal medya hesabıdır. Bunun dışında kişi işletmesi adına veya işletmesinin reklamını yapmak adına da Facebook hesabı oluşturabilmektedir. Facebook hesabını kalıcı olarak kapatmak isteyen kişi iki yoldan hesabını kapatabilir.



Bunlardan ilki şu adımlar gerçekleştirilerek yapılmalıdır:




  • Facebook hesabına girilir.

  • Ayarlar sekmesinden Facebook Bilgileri seçeneği bulunur.

  • Dondurma veya silme seçeneğine tıklanır.

  • Çıkan seçeneklerden Hesabı sil’e basılır.

  • Hesabı Silme İşlemine Devam Et’e tıklanır.

  • Hesap şifresi girilir ve Devam seçeneğine tıklanır.

  • Son olarak Hesabı Sil seçeneği seçilir ve hesap silinir.



Hesap kapatmak için ikinci yol ise aşağıda adımlar ile gerçekleştirilir:




  • Facebook hesabına girilir.

  • Ayarlar ve Gizlilik bölümünden Ayarlar seçeneğine tıklanır.

  • Çıkan seçeneklerden Facebook Bilgileri’ne tıklanır.

  • Dondurma ve Silme seçeneğine basılır.

  • Ardından çıkan Hesabı Sil seçeneğine, sonrasında Hesabı Silme İşlemine Devam Et seçeneğine tıklanır.

  • Son aşamada hesap şifresi girilir ve Devam seçeneğinden sonra gelen Hesabı Sil Seçeneğine tıklanır.



Facebook Ne İşe Yarar?



Facebook; Insagram, WhatsApp, Twitter, YouTube, LinkedIn, Tumblr, Pinterest, Forusquare gibi sosyal medya platformlarından bir tanesidir. Facebook, hesap açan kullanıcının ailesiyle, arkadaşlarıyla ve diğer çevreleriyle iletişim kurması ve paylaşım yapması adına 4 Şubat 2004 tarihinde Mark Zuckerberg tarafından geliştirilmiştir. Kurulduğu yıllarda amacı Harvard Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin birbirleriyle iletişim kurması adına ortaya çıkarılmıştır. Ancak fazla ilgi toplaması ve dikkat çekici diğer özellikleri sayesinde kuruluş, aracının dışına çıkarak öğrencilerden daha fazla kitleye hizmet vermeye başlamıştır. Facebook hesabı oluşturan kişi paylaşım yapmak dışında oyun oynamak, sohbet etmek, arkadaş edinmek gibi sitenin sunduğu farklı özelliklerden de yararlanabilmektedir.



Kapatılan Facebook Hesabı Tekrar Açılır Mı?



Kapatılan Facebook hesabı, kapatma işleminin ardından geçen 30 gün sonunda bir daha aktif edilemez. Ancak hesabını kalıcı olarak silmekten vazgeçen kişi kapatma işleminin ardından 30 gün içerisinde hesabını tekrar aktif hale getirebilmektedir. Facebook hesabı silinmesinin ardından 30 gün içerisinde tekrar açılırsa, bu aşamada hesabı silme işleminin iptal edilip edilmediği kullanıcıya tekrar sorulur. Ancak kişi hesabını silmekten vazgeçse bile, 30 gün sonunda bir daha aynı hesabı aktifleştirmesi mümkün olmayacaktır. Facebook hesabını silen kişi, Facebook’u tekrar kullanmak isterse kendisi için yeni bir hesap açmalıdır.



Hesap kapatma işlemini gerçekleştiren kişi, sildiği hesaptaki verileri de silmiş olur. Tekrar yeni hesap açmak istediğinde kullanması adına dilerse Facebook hesabındaki verileri yedekleme işleminde bulunabilir. Bu işlemi gerçekleştirmek için hesabını silmeden önce gerekli yolu izlemelidir. Tüm veriler yedeklendiğinde, kişi sonrasında yeni hesap açarak bilgilerini geri getirebilir.



Facebook Hesabı Dondurmak ve Silmek Arasındaki Fark Nedir?



Facebook hesabını dondurmak ve silmek, tekrar aktive etme aşamasında birbirlerinden ayrılır. Facebook hesabını donduran kişi dilediği zaman hesabını aktif edebilir ve hesabındaki veriler silinmez. Fakat diğer Facebook kullanıcıları arama yaptıklarında kişiyi bulamaz ve göremezler. Kişinin profilinde bulunan hakkındaki her bir bilgi diğer kullanıcılara gizlenir. Ancak bazı durumlarda kullanıcılar kişinin bilgilerine ulaşabilir. Facebook Messenger üzerinden gerçekleştirilen konuşmalar veya aramaların geçmişleri buna örnektir.



Fakat Facebook hesabını silen kişi düşünme ve cayma süresini tamamladıktan sonra tekrar hesabına erişemez. Facebook, kişinin silme işlemini gerçekleştirmesinden sonraki birkaç gün içerisinde bilgileri taslaktan silmeye başlar. Fakat bu aşamada hesap sahibinin giriş yapmasıyla hesap silme işlemi iptal edilir. Dondurma işleminde olduğu gibi bazı veriler tamamen yok olmaz. Bunun sebebi kişiye ait mesajların, Messenger arama geçmişlerinin veya görüntülü arama kayıtlarının hesaptan ayrı tutuluyor olmasıdır. Bu sebeple sohbet edilen karşı hesap, geçmiş konuşmaları silmediği takdirde dilediğinde erişim sağlayabilir.



İçerikler Silinmeden Facebook Hesabı Kapatılır mı?



İçerikleri silmeden Facebook hesabı kapatmak mümkün değildir. Hesap verilerinin kaybolmaması için ancak hesap dondurma işlemi yapılabilmektedir. Facebook hesabını kapatmak kişi Facebook’taki tüm verilerin, kişisel bilgilerin, hesaptaki fotoğrafların, paylaşımların ve kaydedilenlerin silinerek geri getirilmemesini de kabul eder. Bunları kabul etmek istemeyen hesap sahibinin izlemesi gereken yol hesap dondurma işlemidir. Hesabını donduran kişi dilediği zaman hesabını tekrar aktifleştirebilir ve tekrar dondurabilir.



Emlak365.com