Facebook'tan Son Dakika WhatsApp Sözleşmesi Açıklaması: Güncelleme İptal Mi Edilecek?

Dünyanın en fazla kullanılan anlık mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan WhatsApp son dönemde abonelerine göndermiş olduğu sözleşme ile gündemde.
Facebook'tan Son Dakika WhatsApp Sözleşmesi Açıklaması: Güncelleme İptal Mi Edilecek?

Dünyanın en fazla kullanılan anlık mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan WhatsApp son dönemde abonelerine göndermiş olduğu sözleşme ile gündemde. Zorunlu tutulan sözleşmeyi kabul etmeyen kişiler artık WhatsApp kullanamayacak. Peki, WhatsApp sözleşmesi nedir, WhatsApp gizlilik sözleşmesi iptal edilecek mi, WhatsApp sözleşmesi gelmedi diyenler ne yapacak, son dakika gelişmeleri neler?

Tüm dünya WhatsApp tarafından gönderilen sözleşme metnini konuşmaya devam ediyor. Türkiye'de de büyük tartışmalara neden olan sözleşme metni nedeniyle pek çok kişi başka anlık mesajlaşma uygulamalarına geçiş yapmaya devam ederken bazı kişiler ise kararsızlıkla süreci ve son dakika gelişmelerini takip etmeye devam ediyor.



FACEBOOK'TAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI GELDİ: WHATSAPP SÖZLEŞMESİ İPTAL EDİLECEK Mİ?



Açıklamanın ilk yapıldığı günden bu yana büyük bir abone kaybı yaşadığı iddia edilen anlık mesajlaşma platformu WhatsApp konu hakkında son dakika açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada "WhatsApp olarak insanların uygulama üzerinden alışveriş yapmalarını ve işletmelerden destek almalarını kolaylaştırmak istiyoruz. Şeffaflığı daha da artırmak ve işletmelerin WhatsApp üzerinden müşterileriyle iletişimlerine yardımcı olmak adına, gizlilik politikamızı güncelliyoruz.



Bu sayede, işletmeler ana şirketimiz Facebook üzerinden güvenli hosting hizmeti alma seçeneğine sahip olabilecekler. Bu güncelleme, WhatsApp'ın Facebook ile veri paylaşımını değiştirmiyor. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar insanların arkadaşlarıyla veya aileleriyle özel olarak nasıl iletişim kurduğunu etkilemiyor. Gelecek ay boyunca kullanıcılarımızın gözden geçirmelerine süre tanımak adına yeni politikamızı şimdiden WhatsApp aracılığıyla paylaşıyoruz" ifadelerine yer verildi.



WHATSAPP SÖZLEŞMESİ GELMEDİ DİYENLER NE YAPACAK, SON ONAY TARİHİ NE ZAMAN?



Yapılan açıklamada WhatsApp uygulamasını işletmelerle mesajlaşmak için kullanmayan kişilerin güncellemeden etkilenmeyeceği iddia edilirken son onay tarihi ise 8 Şubat 2021 olarak belirlendi. Bu tarihe kadar güncellemeye izin vermeyen kişilerin WhatspApp uygulamasını kullanmasına izin verilmeyecek ve uygulama kilitlenecek.



Emlak365.com