Fatih Portakal'ın Arsasına Kaçak Yapılaşma İncelemesi! 3 Kaçak Yapı İnşa Ettiği İddia Ediliyor

Gazeteci Fatih Portakal'ın İzmir'in Seferihisar ilçesinde bulunan arsasında imara uygun olmayan 3 farklı yapılaşmanın olduğu tespit edildi.
Fatih Portakal'ın Arsasına Kaçak Yapılaşma İncelemesi! 3 Kaçak Yapı İnşa Ettiği İddia Ediliyor

Gazeteci Fatih Portakal'ın İzmir'in Seferihisar ilçesinde bulunan arsasında imara uygun olmayan 3 farklı yapılaşmanın olduğu tespit edildi. Konu hakkında inceleme başlatılması bekleniyor.

Yazar Yılmaz Özdil ve gazeteci Can Dündar’ın Bodrum’da bulunan evlerinde kaçak yapılaşmanın olduğu, imara aykırı bir yapılaşmanın gerçekleştirildiği ve arazi işgali yapıldığı ifade edilmişti. Açılan soruşturmalar ve incelemeler devam ederken, yeni bir kaçak yapılaşma haberi daha geldi. Fox TV ekranlarında haber sunumu ile insanların tanıdığı ünlü gazeteci Fatih Portakal’ın da arsasında kaçak yapılaşmaya yer verdiği ortaya çıktı.



İzmir’in Seferihisar ilçesinde bulunan çiftlik evinde kaçak yapılaşmanın tespit edildiği ifade edildi. Daha önce kaçak yapılaşma için çıkarılan İmar Barışı’ndan da yararlandığı öğrenildi. Eşi ile birlikte Seferhisar’da bulunan 8 bin 394 metrekarelik tarla görevi gören arsayı 2015 yılında aldığı belirlendi.



İmar Barışı çerçevesinde verilen haklardan yararlanarak imar izni bulunmayan araziye 150 metrekare boyutunda 3 odalı tek katlı bir çiftlik evi inşa ettiği belirlendi. Çiftlik evinin yanı sıra 3 kaçak yapının da inşa edildiği belirlendi.



Yapılaşmanın Yasalara Aykırı Olduğu Belirlendi.



Çift satın almış oldukları araziye ‘Torlak çiftliği’ adını verdi. Kaçak yapılaşma sırasında açık mutfak ve oturma odalarında da yasalara aykırı olan bazı yapılaşmaların inşa edildiği öğrenildi. Gazeteci Fatih Portakal’ın daha önce sosyal medya hesaplarında İmar Barışı hakkında olumsuz düşünceler sarf ettiği belirlendi.



Tapuda eşi Armağan Portakal adına kayıtlı olan arsanın değerinin ise en az 4 milyon lira değerinde olduğu belirlendi. Tarla üzerine mevzuatın işleyişine bakıldığı zaman 250 metrekareyi geçmemek şartıyla zeminden 6,5 metreyi geçmeyecek şekilde 2 katın üzerinde olmaması bekleniyor. Bununla birlikte yol ve parsel sınırlarına da 5 metreden fazla yaklaşılmayacağı belirtiliyor. Arsada şimdilerde 3 adet kaçak yapılaşmanın olduğu tespit edildi.



emlak365.com