Fenerbahçe'nin Yıldızı Mesut Özil 100 Bin Euro'luk Ramazan Yardımı İle Gönülleri Isıttı

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Mesut Özil her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine çeşitli yardımlarda bulunulması için Kızılay'a 100 Bin Euro bağış yaptı. Ünü futbolcu geleneksel hale getirdiği bu yardım bir takdirleri yine topladı.
Fenerbahçe'nin Yıldızı Mesut Özil 100 Bin Euro'luk Ramazan Yardımı İle Gönülleri Isıttı

Türkiye'de Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine uzun yıllardır yardım götüren resmi kuruluş olan Kızılay bu Ramazan da yardımları ile ihtiyaç sahiplerinin sofralarını güzelleştiriyor. Kızılay'ın Ramazan kampanyası için destek veren isimlerden birisi de Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Mesut Özil oldu. Almanya'da, İspanya'da ve İngiltere'de futbol oynadığı dönemlerde de Kızılay'ın Ramazan kampanyasına iştirak eden mesut Özil bu yıl da 100 Bin Euro yardımda bulundu.

MESUT ÖZİL'DEN 100 BİN EURO BAĞIŞ

Mesut Özil'in yaptığı yardım hakkında Kızılay'dan bir açıklama yapılarak, “Sayın Mesut Özil, 'Ramazan Bereketini Paylaşan Tüm Kalplere Hilal Olsun Türkiye' kampanyamıza 100 Bin Euro bağış yapmıştır.” denildi. Mesut Özil'in bağışı Kızılay tarafından organize edilen bir etkinlikte duyuruldu. Bu etkinlik kapsamında hayırsever vatandaşlar Kızılay'a 6 saat içerisinde toplam 51.1 milyon TL bağışta bulundular.

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Mesut Özil'in Kızılay'a yaptığı bağışın nasıl kullanılacağı da açıklandı. Buna göre 100 Bin Euro'luk bağıştan 128 bin ihtiyaç sahibi olan insan yararlanarak Ramazan'da sevindirilecek. Bu destek ile Türkiye 2800, Endonezya'da 1000 ve Bangladeş Arakan mülteci kamplarında 750 Ramazan gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirilecek. Ayrıca İdlib'teki yetimhanelerde ve Somali Mogadişu'da 30 gn boyunca iftar verilecek. Çocuklara ise oyuncak dağıtımı gerçekleştirilecek.

KIZILAY BAŞKANI AÇIKLADI

Türk Kızılay Başkanı Kerem Kınık yapılan bağış hakkında açıklamalarda bulunarak, “Gururumuz olan Sayın Mesut Özil yaptığı bağışıyla başta ülkemizde olmak üzere Somali'den Suriye'ye kadar on binlerce insanın yüzünü güldürmüştür. Türk Kızılayı olarak iyilik çemberimizi her gün daha da genişletiyoruz. Mesut Özil de düzenli olarak bağış yapan bağışlarımızdan birisidir. Onun bağışları ile aşevlerinde binlerce insan yarar gördü, Gıda kolileri ile binlerce ihtiyaç sahibi insan faydalandı. Hayırseverlerimizin desteleri ile bu Ramazan'da da ihtiyaç sahiplerinin yanında yer alıp onların sofralarını güzelleştirmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.